Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ορυχείο της NASA στην Σελήνη.




Το ενδιαφέρον της ομάδας έρευνας των Αστικών Μυστικών προσέλκυσε ένα άρθρο της Ναυτεμπορικής με τίτλο «Πρόβα τζενεράλε» της NASA για την εγκατάσταση ενός ορυχείου στη Σελήνη όπου ο αναγνώστης ενημερώνεται για ένα πρόγραμμα της NASA που βρίσκεται σε εξέλιξη και αφορά την αποστολή για εγκατάσταση στην Σελήνη ενός ορυχείου, προκειμένου να αντληθούν πρώτες ύλες για εκμετάλλευση τους στην γή ή οπουδήποτε αλλού γίνει εφικτό. Παράλληλα ερευνώντας εντοπίσαμε και ένα δεύτερο πρόγραμμα σε εξέλιξη με τον ίδιο αντικειμενικό σκοπό αλλά αυτή την φορά η πηγή θα είναι κάποιος μετεωρίτης ... Καταλαβαίνουμε άπαντες ότι τέτοια προγράμματα είναι υψίστης σημασίας και προτεραιότητας για την ανθρωπότητα τόσο για την επιβίωση της στην γή όσο και για την μετοίκηση της στο ευρύτερο διάστημα ...             Σε αυτή μας την ανάρτηση θα φιλοξενήσουμε πληροφορίες που αντλήσαμε από τον ιστότοπο της Ναυτεμπορικής και στην συνέχεια θα σας ενημερώσουμε με άλλες αναρτήσεις μας για την προσπάθεια εκμετάλλευσης πρώτων υλών από μετεωρίτες κλπ. Ένα ακόμη βήμα έκανε η NASA πριν από λίγες ημέρες για την προετοιμασία της αποστολής Resource Prospector, με την παραγγελία του σκάφους προσεδάφισης στη Σελήνη από το Ινστιτούτο Επιστήμης και Τεχνολογίας Chung-shan της Ταϊβάν. Στόχος της αποστολής είναι να ελέγξει στην πράξη κατά πόσο θα μπορούσε να εγκατασταθεί στη Σελήνη ένα ορυχείο, για την αξιοποίηση των πολύτιμων υλικών που βρίσκονται στο υπέδαφος της, στην προσπάθεια εξερεύνησης πιο μακρινών προορισμών, όπως του πλανήτη Άρη.Έτσι, ο ρόλος του σκάφους προσεδάφισης θα είναι να μεταφέρει με ασφάλεια το τροχήλατο ρομπότ που θα μελετήσει διάφορες περιοχές στη Σελήνη, αναλύοντας επιτόπου δείγματα από βάθος έως και 1 μέτρο.
Το σκάφος αναμένεται να κοστίσει 47 εκατ.  δολάρια και θα πρέπει να κατασκευασθεί μέχρι το 2018, ώστε η αποστολή να εκτοξευθεί στις αρχές της επόμενης δεκαετίας. Τότε, έπειτα από ένα «ταξίδι» 3 ημερών, θα βρεθεί στην επιφάνεια του δορυφόρου της Γης, δίνοντας τη δυνατότητα στο ρομπότ να μελετήσει μεταξύ άλλων τα κοιτάσματα νερού, οξυγόνου και υδρογόνου που βρίσκονται κάτω από το σεληνιακό ανάγλυφο.
«Για να είμαι ειλικρινής, το χρονοδιάγραμμα είναι αρκετά πιεστικό», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Χαν Κούο-Τσανγκ από το Ινστιτούτο της Ταϊβάν. Όπως πρόσθεσε, το σύστημα προώθησης του σκάφους θα κατασκευασθεί στις ΗΠΑ, όπως και το ρομπότ.
Όπως αναφέρει η NASA στην ιστοσελίδα της αποστολής, η χρήση φυσικών πόρων που βρίσκονται εκτός της Γης θα κάνει πιο εύκολη την εξερεύνηση πολλών προορισμών στο βαθύ διάστημα, μειώνοντας παράλληλα το κόστος. Έτσι, οι αστροναύτες θα πρέπει να μπορούν να παράγουν ένα ποσοστό του αέρα που θα αναπνέουν, όπως και ένα μέρος της ποσότητας νερού που θα καταναλώνουν.
«Τα βασικά συστατικά που ξέρουμε ότι υπάρχουν στη Σελήνη –δηλαδή το οξυγόνο και το υδρογόνο– μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να δημιουργηθούν αυτά τα δύο απαραίτητα εφόδια.  Επιπλέον, τα ίδια στοιχεία αποτελούν τις πιο ζωτικές “πρώτες ύλες” για την παραγωγή καυσίμου για πυραύλους», σημειώνει στο σάιτ της η αμερικανική υπηρεσία διαστήματος.
Σύμφωνα με τη NASA, η αποστολή Resource Prospector θα βοηθήσει τους επιστήμονες της υπηρεσίας και των συνεργατών της να κατανοήσουν καλύτερα αν στη Σελήνη υπάρχει επαρκής ποσότητα νερού και των υπόλοιπων στοιχείων, ώστε να μπορεί να υποστηριχθεί η παραμονή αστροναυτών στο φεγγάρι ή σε τροχιά γύρω από αυτό, αλλά και ο ανεφοδιασμός τους πριν ξεκινήσουν για πιο μακρινούς προορισμούς, όπως ο πλανήτης Άρης.
Παράλληλα, η αποστολή θα δείξει αν οι ίδιες τεχνολογίες θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για να παράγονται στο μέλλον τα ίδια πολύτιμα εφόδια στον Άρη, σε έναν αστεροειδή ή σε κάποιο άλλο ουράνιο σώμα.


Καθώς θα εξερευνά διάφορες σεληνιακές περιοχές, το ρομπότ θα «σαρώνει» το υπέδαφος αναζητώντας κοιτάσματα νερού, υδρογόνου, οξυγόνου και άλλων στοιχείων. Όταν εντοπίσει μία τέτοια ένδειξη, τότε θα επιστρατεύει το τρυπάνι του για να πάρει δείγματα από βάθος έως και 1 μέτρο κάτω από την επιφάνεια.
Το ρομπότ θα διαθέτει ένα θάλαμο θέρμανσης, όπου τα δείγματα θα εκτίθενται σε υψηλή θερμοκρασία για να προσδιορισθεί η «ταυτότητα» και η ποσότητα των στοιχείων και των χημικών ενώσεων που περιέχουν.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένθετος Ζωδιακός Κύκλος σε τοιχογραφία εκκλησίας του Πηλίου.

Η ομάδα έρευνας των αστικών μυστικών θα μας ταξιδέψει στο θρυλικό βουνό της Μαγνησίας, στο όρος Πήλιο. Θα μεταβούμε νοερά στην μαγευτική Τσαγκαράδα ή ακόμη πιο συγκεκριμένα στις Μηλιές. Εκεί το ενδιαφέρον μας προσέλκυσε μια εκλησία, στην κεντρική πλατεία του χωριού. Ο Ιερός Ναός των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στις Μηλιές Πηλίου ο οποίος αποτελεί δείγμα παραδοσιακής αρχιτεκτονικής με ιδιέταιρο κατασκευαστικά χαρακτήρα, αξιόλογες τοιχογραφίες και μεγάλο ιστορικό ενδιαφέρον.  Ο ρυθμός του είναι τρίκλιτη βασιλική με δώδεκα εσωτερικούς τρούλους και αποτελείται από τον πρόναο και τον κυρίως ναό. Χτίστηκε κατά τη διάρκεια της τουρκοκρατίας, από το 1741 έως το 1774, χωρίς καμπαναριό και με τέτοιο τρόπο ώστε το εξωτερικό του να μην προδίδει την αληθινή φύση του κτιρίου, για την προστασία του.  Από την προφορική παράδοση γνωρίζουμε, ότι η αγιογράφηση έχει γίνει από Αγιορείτη μοναχό και το τέμπλο, που είναι ξυλόγλυπτο και επιχρυσωμένο από ξύλο φλαμουριάς και έχει κατασκευαστεί από Ηπειρώτε

Η χαμένη αποικία Roanoke και η μυστηριώδης λέξη Croatoan

Croatoan : Μια μυστηριώδης λέξη που έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον των απανταχού κυνηγών του μυστηρίου, εδώ και αιώνες. Τι συνέβη στη χαμένη αποικία της Βόρειας Καρολίνας, στο Roanoke Island ; Πολλές θεωρίες έχουν προταθεί αλλά καμιά μέχρι τώρα δεν έχει επικρατήσει ως η πιο πιθανή, αντίθετα ο γρίφος μεγαλώνει. Μια ομάδα εποίκων εξαφανίστηκε στη Βόρεια Αμερική χωρίς κανένα ίχνος και κανείς δεν έχει βρει στοιχεία για την τύχη τους εδώ και αιώνες. Η αποικία Roanoke ήταν ο πρώτος αγγλικός οικισμός στην Αμερική. Αφού έμαθε για μια πλούσια, όμορφη περιοχή στην Αμερική η Βασίλισσα Ελισάβετ Ι, της Αγγλίας, αποφάσισε να προσαρτήσει αυτή τη περιοχή της Βιρτζίνια. Στη συνέχεια, έδωσε στον Sir Walter Raleigh  άδεια να δημιουργήσει μια αποικία. Θα χρηματοδοτούσε και θα σχεδίαζε την εκστρατεία στη περιοχή που βρίσκεται τώρα η Βόρεια Καρολίνα. Ο Raleigh είχε 10 χρόνια για να ολοκληρώσει την αποστολή. Το 1585, μια αποστολή με επικεφαλής τον Sir Richard Grenville, που αποτελούνταν απ

Aπομεινάρι από την αρχαία Θάλασσα της Τηθύος νότια της Κρήτης.

Κατα την περιήγηση της ομάδας έρευνας των αστικών μυστικών στο διαδίκτυο ''σκοντάψαμε'' σε ένα άρθρο του πρώτου θέματος με τίτλο Νότια της Κρήτης ο αρχαιότερος ωκεάνιος φλοιός στον κόσμο   το οποίο μας πληροφορεί ότι ο βυθός της Ανατολικής Μεσογείου περιέχει τον αρχαιότερο ωκεάνιο φλοιό στον κόσμο, ηλικίας έως 340 εκατομμυρίων ετών, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική έρευνα. Συγκεκριμένα πρόκειται για την υποθαλάσσια περιοχή γνωστή ως Λεκάνη του Ηροδότου , που βρίσκεται νοτιοανατολικά της Κρήτης, νοτιοδυτικά της Κύπρου και βόρεια της Αιγύπτου. Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Ρόι Γκρανότ του Πανεπιστημίου Μπεν Γκουριόν του Ισραήλ, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό γεωεπιστημών "Nature Geoscience". Στους ωκεανούς της Γης λαμβάνει χώρα μια συνεχής ανακύκλωση, καθώς στις λεγόμενες ζώνες καταβύθισης ο φλοιός εισχωρεί στον μανδύα του πλανήτη για να αναδυθεί ξανά μετά από εκατομμύρια χρόνια. Ο βυθός των θαλασσών συνήθως έχει ηλικία όχι μεγαλύτε