Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

O Άντρας από το Taured


Η υπόθεση αυτή αναφέρεται και ως το Μυστήριο Taured ή ο Άντρας δίχως Χώρα. Η ιστορία αυτή αφορά ένα παράξενο άνδρα που κατέφτασε στο  Διεθνές Αεροδρόμιο του Τόκυο μία ζεστή ημέρα του Ιουλίου του 1954. Επρόκειτο για ένα λευκό άνδρα με μούσι, που μιλούσε πρωτίστως Γαλλικά, αλλά μιλούσε εξίσου καλά Ιαπωνικά και αρκετές άλλες γλώσσες.
Η σειρά των γεγονότων χωρίζεται σε δύο εκδοχές. Στην πρώτη, ο άντρας παραδίδει το διαβατήριό του για να σφραγιστεί, και ο Ιάπωνας Αξιωματικός παρατηρεί κάτι παράδοξο: Ενώ το διαβατήριο έδειχνε αυθεντικό, η χώρα που αναγραφόταν επάνω (Taured) αναγνωρίστηκε ως ανύπαρκτη από όλους τους ιθύνοντες του Αεροδρομίου, υποδεικνυόντας πως ο άντρας πρέπει να κρατηθεί για ανάκριση. Στην άλλη εκδοχή ο άντρας ανέφερε πως ήταν από το Taured και όταν ο αξιωματικός αμφισβήτησε τα λεγόμενά του,τότε του έδειξε το διαβατήριο. Σύμφωνα με τον παράξενο ταξιδιώτη, το Taured βρισκόταν μεταξύ Γαλλίας και Ισπανίας και υπήρχε ως κράτος για 1000 χρόνια. Δείχνοντας στο χάρτη ο άντρας έδειξε την Ανδόρα και προβληματίστηκε για την ονομασία της χώρας, διαπληκτιζόμενος με τον αξιωματικό για την ύπαρξη του κράτους που «αντικατέστησε» την πατρίδα του.

 

Η Εξαφάνιση


Τελικά ο άντρας τέθηκε υπό κράτηση από τους αξιωματικούς, μιας και θεωρήθηκε ύποπτος ως εγκληματίας ή ψυχασθενής. Τον κράτησαν σε κοντινό ξενοδοχείο για διανυκτέρευση ώσπου να ολοκληρωθεί η έρευνά τους, και για να βεβαιωθούν πως δεν θα ξεφύγει κατά την διάρκεια της νύχτας τοποθέτησαν δύο φρουρούς έξω από την πόρτα του δωματίου του. Το επόμενο πρωί οι αξιωματικοί εισχωρώντας στο δωμάτιο διαπίστωσαν πως είχε εξαφανιστεί δίχως σημάδια διαφυγής. Κανένα από τα προσωπικά του έγγραφα δεν βρέθηκε ποτέ και έτσι η ιστορία παραμένει ένα ανεξιχνίαστο μυστήριο.
Μία από τις εξηγήσεις για το περιστατικό είναι πως ο Άντρας Δίχως Χώρα θα μπορούσε να έχει έρθει με κάποιο τρόπο από κάποια παράλληλη διάσταση ή εναλλακτική πραγματικότητα, καταλήγοντας στο αεροδρόμιο του Τόκυο. Βάσει αυτού του σεναρίου, στην περιοχή της Ανδόρας σε ένα παράλληλο Σύμπαν ίσως υπάρχει η χώρα Taured. Μία άλλη θεωρία αναφέρει πως ο άντρας ίσως ήταν χρονοταξιδιώτης από το μέλλον. Το πιθανότερο βέβαια είναι πως αυτή η υπόθεση ήταν στημένη εξ’αρχής και πως πρόκειται απλά για ένα Αστικό Μύθο που δημιουργήθηκε από κάποια ζωηρή φαντασία.
Στην θεωρία το ταξιδι στον χρόνο είναι εφικτό, και υπάρχουν πολλές φανταστικές ιστορίες που καταπιάνονται με την πιθανότητα ενός τέτοιου ταξιδιού. Όμως έχει αναπτυχθεί η τεχνολογία για να πραγματοποιήσουμε ένα τέτοιο ταξίδι; Ή θα παραμείνει για χρόνια μία συνωμοσιολογική υπόθεση που θα αγγίζει μονάχα την σφαίρα της φαντασίας;


ancient-origins.net

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Chupacabra (τσουπακάμπρα)

Ο θρύλος λέει πως το «τέρας» αυτό από τη Λατινική Αμερική επιτίθεται στα κοπάδια, κυρίως τις κατσίκες, και ρουφά το αίμα τους. Το όνομά του είναι chupacabra, από τις ισπανικές λέξεις chupar που σημαίνει ρουφώ και cabra που σημαίνει κατσίκα.

Οι περιγραφές του θρυλικού αυτού όντος ποικίλουν: άλλοι λένε πως μοιάζει με ερπετό με μυτερά πτερύγια στην πλάτη κι άλλοι με άτριχο σκύλο με μεγάλα δόντια και μακριά νύχια.Το τσουπακάμπρα θεωρείται κρυπτίδιο, δηλαδή ζώο που η ύπαρξή του δεν έχει αποδειχτεί αλλά πιστεύεται ότι ανήκει στην παραδοσιακή λαογραφία και τη σύγχρονη τάση για μυθοπλασία. Περιγράφεται ως ένα μικρό (ύψος έως 1,2 μέτρα) πλάσμα με πράσινες φολίδες και αιχμηρές προεξοχές, καθώς και με πολύ κοφτερά και μακριά δόντια. Μερικοί μάρτυρες ισχυρίζονται ότι διαθέτει φτερά σαν της νυχτερίδας και κόκκινα μάτια που έχουν την ιδιότητα να υπνωτίζουν. Επιτίθεται κυρίως σε αιγοπρόβατα, τα οποία δαγκώνει και απομυζά ολόκληρο το αίμα τους, ενώ πιστεύεται πως η καταγωγή του είναι εξωγήινη. Πολλοί…

Τα Μυστήρια των συντριβανιών της πλατείας Γεωργίου στην Πάτρα.

Η ιστορία μας αρχίζει το 1875 επί δημαρχίας Γεωργίου Ρούφου, όταν στην πλατεία Γεωργίου τοποθετήθηκαν δύο θαυμάσια και περίτεχνα συντριβάνια.
Τα συντριβάνια τοποθέτησε η Γαλλική εταιρεία που είχε αναλάβει τα υδραυλικά έργα στην Πάτρα και στοίχισαν συνολικά 70.000 δρχ. ποσό υπέρογκο για τις οικονομικές δυνατότητες της τότε Ελλάδας.
 Το κάθε συντριβάνι κοσμείται από τέσσερις μπρούτζινους γρύπες και στην κορυφή του κάτω συντριβανιού ορθώνεται μια υδροχόος, στο δε πάνω συντριβάνι ένας αυλητής. Σε φύλλο της εποχής η Αθηναϊκή εφημερίδα Στοά γράφει: «Το κοινόν της πόλεως από τινών ημερών συρρέει περίεργον εις την πλατείαν του Γεωργίου προς θέαν των υδραυλικών έργων της Γαλλικής εταιρείας. Μέχρι της ημέρας ταύτης εστήθη το εν των αναβρυτηρίων, περί ου οι ειδότες λέγουσι ότι είναι όμοιον των εν Παρισίοις.

Η αξία αυτού ανεβαίνει τας 25.000 δραχμών, εκτός της μαρμάρινης λεκάνης και λοιπής εργασίας. Το ύψος αυτού ανέρχεται εις 7 μέτρα, συνίσταται δε εις στήλην πλατείαν εξ ορυχάλκου, εν μέσ…

Ο Μυστηριώδης Δίσκος της Φαιστού και το Κοσμικό Μήνυμα που μεταφέρει.

Προσφάτως ξεφυλίζοντας ένα περιοδικό ποικίλης ύλης, σκόνταψα σε ένα αρθράκι που επικαλούμενο κάποιον επιστήμονα αρχαιολόγο - γλωσσολόγο εν ονόματι Δρ. Γκάρεθ Oυενς, ανέφερε ότι μεταφράστηκε ο κώδικας του Δίσκου της Φαιστού!!! Αμέσως και με την συνδρομή της νέας τεχνολογίας αναζήτησα στο διαδίκτυο πληροφορίες για το θέμα. Διαπίστωσα ότι σχεδόν κάθε έντυπο και ηλεκτρονικό μέσο το Φθινόπωρο του 2014 είχε αναφερθεί στο θέμα.
Συγκεκριμένα ο Δρ. Όουενς εκτιμά ότι τα σημεία σε γραφή μινωική που είναι χαραγμένα στις δύο πλευρές του δίσκου, διαβάζονται από έξω προς τα μέσα, με την λέξη I-QE-KU-RJA (YGEIAN + AGAPH), να εμφανίζεται σε τρία διαφορετικά σημεία στην μια πλευρά του δίσκου της Φαιστού, η οποία και δίνει και την ερμηνεία της ανάλογα με την θέση που βρίσκεται. Χαρακτήρισε δε τον δίσκο της Φαιστού το πρώτο μινωικό cd-rom στην ιστορία.
Δήλωσε μάλιστα πεπεισμένος ότι το περιεχόμενο του δίσκου είναι μια προσευχή προς την μητέρα. «Η μια πλευρά είναι αφιερωμένη στην έγκυο γυναίκα, ε…