Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η ΑΠΟΨΗ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΙΛΟΣΟΦΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΕΛΗΝΗ ..

Πολλοί είναι οι Έλληνες Φιλόσοφοι που έχουν μιλήσει για την σελήνη και μας δίνουν μία διαφορετική γνώση απ' αυτή που έχουμε, η οποία αρχικά μπορεί να φανεί ως μύθος ή ως συνωμοσιολογία. Οι περισσότερες όμως απ' αυτές σήμερα επιβεβαιώνονται από τους επιστήμονες, από τη ΝΑSA, μα πάνω απ' όλα από τα ευρήματα των διαστημικών αποστολών στη σελήνη.Ο Σωκράτης, ο Ξενοφάνης, ο Δημόκριτος, ο Πλούταρχος, ο Θαλής, ο Αναξαγόρας έχουν αναφερθεί στη σελήνη. Όπως μας πληροφορεί ο Ξενοφάνης,ο δάσκαλος του Σωκράτης υποστήριζε ότι η σελήνη,είναι μια μεγάλη σφαίρα που στο εσωτερικό της υπάρχουν στεριές και θάλασσες και ότι κατοικείται από ανθρώπους σαν και εμάς.
Πολλοί πιστεύουν ότι πρόκειται για κατασκευασμένο τεχνητό φεγγάρι από προηγμένους ταξιδιώτες του διαστήματος, που το χρησιμοποιούσαν σαν ενδιάμεσο σταθμό προς τη γη.
Μια άλλη άποψη είναι ότι, δημιουργήθηκε από βράχους, χώμα, και σκόνη,που εκτοξεύτηκαν προς το διάστημα, και σχηματοποιήθηκε η σελήνη όταν ένας κομήτης πριν χιλιάδες χρόνια χτύπησε τη γη.
Ο Πυθαγόρας και οι μαθητές του, διετύπωσαν πρώτοι τους Νόμους για κίνηση των Πλανητών και την απόσταση τους από τον Ήλιο, όπως και για τις εκλείψεις και τις φάσεις της σελήνης . Ο δε Αναξιμένης ( 585-545 ) κατάλαβε και είπε πρώτος ότι το φως του φεγγαριού προέρχεται από τον ήλιο.
Βάση με τον Δημόκριτο και τον Αναξαγόρα, υπήρχε μία εποχή που η γη ήταν χωρίς φεγγάρι. Τους ανθρώπους της εποχής τους έλεγαν προσέληνες (προ- σελήνης). Κοντά στην πόλη Τιαχουανάκο στην Βολιβία βρέθηκαν επιγραφές που αναφέρουν την σελήνη να πρωτοεμφανίζεται πριν περίπου 12.000 έτη προκαλώντας στη Γη μεγάλους σεισμούς μαζικές πλημμύρες και αλλαγή κλιματικών συνθηκών. Αρκετοί είναι αυτοί που ισχυρίζονται ότι πρόκειται για τον κατακλυσμό που κατέστρεψε την Ατλαντίδα. Εδώ θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι και ο κατακλυσμός του Δευκαλίωνα θεωρήται έγινε πριν 12.000 περίπου έτη.
Θα μπορούσε να υποθέσει κανείς ότι ίσως να πρόκειται για τον ίδιο κατακλυσμό;
O Έλληνας θεός Ορφέας,(που θεωρείται ότι είναι τακτικός ταξιδιώτης της σελήνης),αλλά και ο Πλούταρχος και ο Διογένης ο Λαέρτιος μας λένε ότι η επιφάνεια της σελήνης, είναι έδαφος, όπως της γης, έχει βουνά, πολιτείες, σπίτια, και κατοικείται από θεϊκούς κατοίκους.

Ο Νόνος μας λέει ότι ο Διόνυσος και ο Ηρακλής πήγαν στη σελήνη και δίνει ακριβείς πληροφορίες για την αθέατη πλευρά της σελήνης,που πριν λίγα χρόνια επιβεβαίωσε ο άνθρωπος.Ο Λουκιανός μας λέει ότι ταξίδευε μ' ένα καράβι που ξαφνικά τον πήρε ο αέρας και ταξίδευε επτά μερόνυχτα και την όγδοη ημέρα προσγειώθηκε στο φεγγάρι.
Πολλές είναι οι αναφορές και οι ενδείξεις για ταξίδια στο φεγγάρι από την αρχαιότητα έως και σήμερα που πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψιν,ακόμα και την ιδέα ότι η σελήνη ,ίσως να είναι μια τεχνητή γιγάντια κατασκευή.


Ισως αυτό φανεί σαν συνωμοσιολογία. αλλά δεν μπορούμε να το παραβλέψουμε, το γεγονός της μετάδοσης του Άρμστρονγκ από το Απόλλων, που ανέφερε ότι βλέπει παράξενα φώτα πριν οι επίσημοι της NASA διακόψουν την επικοινωνία.'Αλλες πηγές ισχυρίζονται ότι ραδιοερασιτέχνες υπέκλεψαν την ακόλουθη επικοινωνία, πριν το πλήρωμα γυρίσει σε κανάλι ασφαλείας.
Και ακούγεται ο Άρμστρονγκ να λέει "αυτά τα πράγματα είναι τεράστια, γιγαντιαία, ω Θεέ μου δεν θα το πιστέψετε σας λέω. Δεν θα το πιστέψετε γιατί υπάρχουν άλλα διαστημόπλοια εδώ πέρα ευθυγραμμισμένα, στην άκρη του κρατήρα".
Δέκα χρόνια μετά τις προσσεληνώσεις ο Μάουρις Τσατελέιν, πρώην Διευθυντής των συστημάτων τηλεπικοινωνίας της ΝASA επιβεβαίωσε ότι πράγματι ο Άρμστρονγκ ανέφερε ότι είδε δύο ΑΤΙΑ στην άκρη ενός κρατήρα της σελήνης.
Η σελήνη είναι ο μοναδικός δορυφόρος του ηλιακού μας συστήματος που σήμερα η περιστροφική της περίοδος είναι ακριβώς ίδια με της γης, με αποτέλεσμα η μια πλευρά της σελήνης να μην είναι ποτέ ορατή από τη γη, και γι΄αυτό τη λέμε σκοτεινή...

Τα Αστικά Μυστικά ούτε αποδέχονται ούτε απορρίπτουν τίποτα. Βγάλτε εσείς τα συμπεράσματά σας.

Πηγές
www.pontos-news.gr
www.ellas2.wordpress.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Chupacabra (τσουπακάμπρα)

Ο θρύλος λέει πως το «τέρας» αυτό από τη Λατινική Αμερική επιτίθεται στα κοπάδια, κυρίως τις κατσίκες, και ρουφά το αίμα τους. Το όνομά του είναι chupacabra, από τις ισπανικές λέξεις chupar που σημαίνει ρουφώ και cabra που σημαίνει κατσίκα.

Οι περιγραφές του θρυλικού αυτού όντος ποικίλουν: άλλοι λένε πως μοιάζει με ερπετό με μυτερά πτερύγια στην πλάτη κι άλλοι με άτριχο σκύλο με μεγάλα δόντια και μακριά νύχια.Το τσουπακάμπρα θεωρείται κρυπτίδιο, δηλαδή ζώο που η ύπαρξή του δεν έχει αποδειχτεί αλλά πιστεύεται ότι ανήκει στην παραδοσιακή λαογραφία και τη σύγχρονη τάση για μυθοπλασία. Περιγράφεται ως ένα μικρό (ύψος έως 1,2 μέτρα) πλάσμα με πράσινες φολίδες και αιχμηρές προεξοχές, καθώς και με πολύ κοφτερά και μακριά δόντια. Μερικοί μάρτυρες ισχυρίζονται ότι διαθέτει φτερά σαν της νυχτερίδας και κόκκινα μάτια που έχουν την ιδιότητα να υπνωτίζουν. Επιτίθεται κυρίως σε αιγοπρόβατα, τα οποία δαγκώνει και απομυζά ολόκληρο το αίμα τους, ενώ πιστεύεται πως η καταγωγή του είναι εξωγήινη. Πολλοί…

Τα Μυστήρια των συντριβανιών της πλατείας Γεωργίου στην Πάτρα.

Η ιστορία μας αρχίζει το 1875 επί δημαρχίας Γεωργίου Ρούφου, όταν στην πλατεία Γεωργίου τοποθετήθηκαν δύο θαυμάσια και περίτεχνα συντριβάνια.
Τα συντριβάνια τοποθέτησε η Γαλλική εταιρεία που είχε αναλάβει τα υδραυλικά έργα στην Πάτρα και στοίχισαν συνολικά 70.000 δρχ. ποσό υπέρογκο για τις οικονομικές δυνατότητες της τότε Ελλάδας.
 Το κάθε συντριβάνι κοσμείται από τέσσερις μπρούτζινους γρύπες και στην κορυφή του κάτω συντριβανιού ορθώνεται μια υδροχόος, στο δε πάνω συντριβάνι ένας αυλητής. Σε φύλλο της εποχής η Αθηναϊκή εφημερίδα Στοά γράφει: «Το κοινόν της πόλεως από τινών ημερών συρρέει περίεργον εις την πλατείαν του Γεωργίου προς θέαν των υδραυλικών έργων της Γαλλικής εταιρείας. Μέχρι της ημέρας ταύτης εστήθη το εν των αναβρυτηρίων, περί ου οι ειδότες λέγουσι ότι είναι όμοιον των εν Παρισίοις.

Η αξία αυτού ανεβαίνει τας 25.000 δραχμών, εκτός της μαρμάρινης λεκάνης και λοιπής εργασίας. Το ύψος αυτού ανέρχεται εις 7 μέτρα, συνίσταται δε εις στήλην πλατείαν εξ ορυχάλκου, εν μέσ…

Ο Μυστηριώδης Δίσκος της Φαιστού και το Κοσμικό Μήνυμα που μεταφέρει.

Προσφάτως ξεφυλίζοντας ένα περιοδικό ποικίλης ύλης, σκόνταψα σε ένα αρθράκι που επικαλούμενο κάποιον επιστήμονα αρχαιολόγο - γλωσσολόγο εν ονόματι Δρ. Γκάρεθ Oυενς, ανέφερε ότι μεταφράστηκε ο κώδικας του Δίσκου της Φαιστού!!! Αμέσως και με την συνδρομή της νέας τεχνολογίας αναζήτησα στο διαδίκτυο πληροφορίες για το θέμα. Διαπίστωσα ότι σχεδόν κάθε έντυπο και ηλεκτρονικό μέσο το Φθινόπωρο του 2014 είχε αναφερθεί στο θέμα.
Συγκεκριμένα ο Δρ. Όουενς εκτιμά ότι τα σημεία σε γραφή μινωική που είναι χαραγμένα στις δύο πλευρές του δίσκου, διαβάζονται από έξω προς τα μέσα, με την λέξη I-QE-KU-RJA (YGEIAN + AGAPH), να εμφανίζεται σε τρία διαφορετικά σημεία στην μια πλευρά του δίσκου της Φαιστού, η οποία και δίνει και την ερμηνεία της ανάλογα με την θέση που βρίσκεται. Χαρακτήρισε δε τον δίσκο της Φαιστού το πρώτο μινωικό cd-rom στην ιστορία.
Δήλωσε μάλιστα πεπεισμένος ότι το περιεχόμενο του δίσκου είναι μια προσευχή προς την μητέρα. «Η μια πλευρά είναι αφιερωμένη στην έγκυο γυναίκα, ε…