Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ναζί και θεωρίες συνωμοσίας

Το να ισχυριστεί κανείς ότι ο κόσμος αιφνιδιάστηκε ολότελα από τη στρατιωτική υπεροχή της Γερμανίας εκεί στα τέλη της δεκαετίας του 1930 δεν θα αποκάλυπτε όλη την αλήθεια, καθώς ο τρόμος που ενστάλαξε η μοναδική πολεμική μηχανή του Γ’ Ράιχ στην οικουμένη ήταν πρωτόγνωρος.
Κι έτσι στα 70 χρόνια που μας χωρίζουν από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου έχουν υποστηριχθεί πολλά και διάφορα για το πώς ανέπτυξαν τέτοια τεχνολογία οι Ναζί, αλλά και για το πώς κατάφεραν να γίνουν παντοδύναμοι μέσα στα μόλις 20 χρόνια του Μεσοπολέμου.
Και βέβαια κάποιες θεωρίες ακροβατούν πάνω σε τεντωμένο σχοινί, όταν τουλάχιστον επιστρατεύεται το παράλογο και το μεταφυσικό για να ερμηνεύσει γεγονότα του φυσικού κόσμου.
Οι ναζιστικές θεωρίες συνωμοσίας επιμένουν σε πείσμα των λογικών καιρών μας, παραμένοντας διαχρονικά στο περιθώριο των ιστορικών ερευνών…

Διέφυγε ο Χίτλερ στη Λατινική Αμερική;

 

Ήταν καλοκαίρι του 2014 όταν αποχαρακτηρίστηκαν μια σειρά από ντοκουμέντα του FBI που σπεκούλαραν ότι ο Φύρερ δεν είχε αυτοκτονήσει στο Βερολίνο αλλά είχε καταφέρει να διαφύγει από την ισοπεδωμένη Ευρώπη βρίσκοντας καταφύγιο στην Αργεντινή. Σύμφωνα με το απόρρητο έγγραφο, ο Χίτλερ προσγειώθηκε στη λατινοαμερικάνικη χώρα μόλις δύο βδομάδες μετά την πτώση του Βερολίνου σε συμμαχικά χέρια.
Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών των ΗΠΑ ισχυριζόταν ότι απέκτησε την ευαίσθητη πληροφορία από ναζιστή πληροφοριοδότη που ζητούσε πολιτικό άσυλο στην Αμερική. Κατά τη μαρτυρία του, ο Χίτλερ, με την αμέριστη συμπαράσταση του αργεντίνικου καθεστώτος, εγκαταστάθηκε σε ένα χωριουδάκι στους πρόποδες των Άνδεων. Το διαβαθμισμένο έγγραφο καταλήγει βέβαια ότι οι πληροφορίες δεν ήταν πειστικές ώστε να χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης, αν και αυτά είναι ψιλά γράμματα για τους συνωμοσιολόγους.
Λάδι στη φωτιά έριξε επίσης η φωτογραφία που αναδύθηκε και παρουσιάζει υποτίθεται τον Χίτλερ στη Βραζιλία. Το νέο ντοκουμέντο δόθηκε στη δημοσιότητα από κυνηγό ναζιστών που πίστευε ακράδαντα ότι ο Χίτλερ είχε μεταβεί από την Αργεντινή στην Παραγουάη, πριν εγκατασταθεί τελικά στη Βραζιλία. Η φωτογραφία τον δείχνει λέει το 1984 χωρίς μουστάκι και με την ερωμένη του αγκαλιά. Κατά τον ίδιο, ο Χίτλερ πέθανε έπειτα από δύο χρόνια, σε ηλικία 95 ετών.
Αν ισχύει το σενάριο, τότε ο ρόλος των Σοβιετικών παραείναι ύποπτος, καθώς η επίσημη ιστορία τούς θέλει να βρίσκουν τα καμένα απομεινάρια του. Το 2009 ο αρχαιολόγος Νίκολας Μπελαντόνι πήρε άδεια να υποβάλει σε εξέταση DNA ένα από τα τμήματα του κρανίου του Χίτλερ και τα αποτελέσματά του έδειξαν ότι δεν ήταν το ίδιο με τα απομεινάρια που έχουν στα χέρια τους οι Ρώσοι. Κάτι που φούντωσε φυσικά τη συνωμοσιολογική πυρά…

Ήταν ο Χίτλερ δαιμονισμένος;

 

Η περίεργη ιστορία με τον δαιμονισμό του Χίτλερ ξεκίνησε ήδη από την εποχή του, αφού ακόμα και ο Χέρμαν Ράουσνινγκ έβλεπε τον Σατανά να έχει εισβάλει στον Φύρερ! Ο συνεργάτης των Ναζί που τα έσπασε τελικά μαζί τους ισχυρίστηκε σε βιβλίο του ότι ο Χίτλερ έπεφτε σε μια υπερβατική κατάσταση πριν εκφωνήσει τις διαβόητες ομιλίες του, κάτι που τον έκανε απλό σκεύος για δαιμόνια, κακά πνεύματα αλλά και τον ίδιο τον Εωσφόρο βέβαια.
Το ίδιο ισχυρίστηκε και ο παιδικός φίλος του Χίτλερ, Αουγκούστ Κούμπιζεκ, στο πόνημά του «Ο νεαρός Χίτλερ που ήξερα», όταν λέει ότι κάθε φορά που ο 17χρονος Αδόλφος του αποκάλυπτε τα όνειρά του για την επιστροφή της Γερμανίας στο παλιό μεγαλείο, ήταν «σαν μιλούσε κάποιος άλλος μέσα από το σώμα του»! Την ίδια ώρα, καρδινάλιοι του Βατικανού είχαν ισχυριστεί παλιότερα ότι ο Πάπας Πίος ΙΒ’ τον είχε εξορκίσει από απόσταση, αν και το πράγμα προφανώς δεν έπιασε…

Είχαν οι Ναζί βοήθεια από πλάσματα άλλων κόσμων;

 

Την ώρα που δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Γ’ Ράιχ ήταν πολύ μπροστά τεχνολογικά σε σχέση με τους Συμμάχους, ο λόγος για τον οποίο συνέβη αυτό είναι που απασχολεί τους ιστορικούς και τους συνωμοσιολόγους, έχοντας ο καθένας τις απόψεις του. Οι δεύτεροι θεωρούν φυσικότατα πως οι Ναζί είχαν μια εξώκοσμη βοήθεια και παραθέτουν παράξενα ομολογουμένως ντοκουμέντα ήδη από τα χρόνια της ναζιστικής λαίλαπας.
Η μεγαλύτερη στιγμή των θεωριών για αγρίους ήρθε το 1970, όταν ο γνωστός ερευνητής του απόκρυφου Άλεν Γκρίνφιλντ ισχυρίστηκε ότι είχε ρωτήσει τον διαπρεπή επιστήμονα δρ Βέρνερ φον Μπράουν, τον άνθρωπο που έφερε τους Αμερικάνους στη Σελήνη, για το πώς απέκτησαν πολεμικό κεφάλι οι Ναζί κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Σύμφωνα με τον Γκρίνφιλντ, ο φον Μπράουν αποκρίθηκε: «Είχαμε βοήθεια! Από εκείνους!», δείχνοντας κάτι εξωγήινους που κρατούσε ο ερευνητής των ΑΤΙΑ. Για να γίνει μάλιστα το πράγμα κρυστάλλινο, ο Γκρίνφιλντ τον ρώτησε αν εννοεί εξωγήινη ζωή, για να λάβει την καθησυχαστική απάντηση του καθηγητή: «Ναι!».
Στο ίδιο συμπέρασμα είχε καταλήξει και ο διαβόητος ναζί μηχανικός Χέρμαν Όμπερθ, όταν είχε γράψει για τους λόγους που οι Γερμανοί ήταν τόσο τεχνολογικά προωθημένοι στις δεκαετίες του 1930 και του 1940: «Δεν μπορούμε να υπερηφανευόμαστε για τις υψηλότατες επιδόσεις μας σε μια σειρά από επιστημονικούς τομείς, γιατί είχαμε βοήθεια». Όταν τον ρώτησαν ποιους εννοεί, δεν είχε κανένα πρόβλημα να δηλώσει φυσικότατα: «Οι άνθρωποι από άλλους κόσμους»!

Ναζί και Βριλ

 

Η Εταιρία Βριλ ήταν μια μυστικιστική σέχτα απ’ όπου ξεπήδησαν οι περισσότεροι υψηλόβαθμοι ναζί αξιωματούχοι. Το όνομα της αποκρυφιστικής εταιρίας προερχόταν από το πόνημα επιστημονικής φαντασίας του βρετανού συγγραφέα Έντουαρντ Μπάλγουερ Λίτον «Η επερχόμενη φυλή» (1871), όπου διηγείται τις περιπέτειες ενός προωθημένου πολιτισμού, των Αρίων!
Η Εταιρία των Βριλ (δεν πρέπει να συγχέεται με την Εταιρία της Θούλης), που πίστευε ότι ήταν άμεσοι απόγονοι των Αρίων, θεωρούσε ότι θα μπορούσε να αντλήσει γνώσεις από τον μητρικό πολιτισμό και να χειραγωγήσει τα ενεργειακά πεδία. Η Βριλ ήταν αυτή που έκανε τους Ναζί να ψάχνουν σαν τρελοί αρχαία κειμήλια και απόκρυφες τεχνολογίες…

Ο Δίσκος Χαουνεμπού

 

Ξεκινώντας από το 1935, οι ναζί επιστήμονες ανέπτυσσαν μια αντιβαρυτική τεχνολογία για να χρησιμοποιηθεί σε γήινο ιπτάμενο δίσκο! Οι Ναζί κατασκεύασαν υποτίθεται τον ιπτάμενο δίσκο τους στη βορειοδυτική Γερμανία, σε μια εγκατάσταση κοντά στο Χάουνεμπεργκ, απ’ όπου πήρε και το όνομά του το τερατούργημα.
Με διάμετρο 8 μέτρων, το Χαουνεμπού μπορούσε να φιλοξενήσει πλήρωμα οχτώ ανθρώπων και παρά το γεγονός ότι πετούσε μόνο σε χαμηλό υψόμετρο, μπορούσε να αγγίζει αστρονομικές ταχύτητες 4.800 χλμ/ώρα! Οι επόμενες εκδοχές του έπιαναν λέει ακόμα και τα 17.000 χλμ/ώρα, καθώς τώρα εκμεταλλευόταν ενεργειακά πεδία, ασπίδες θερμότητας και πρωτοποριακά μεταλλικά κράματα.
Το 1942, έπειτα από τρία χρόνια μετά το πρώτο Χαουνεμπού, ήταν σειρά για το Χαουνεμπού Β’, το οποίο στέγαζε 9 άτομα και πετούσε λέει για 55 συνεχόμενες ώρες (σε σχέση με τις 18 ώρες του πρώτου). Παρά το γεγονός ότι κανείς δεν ξέρει αν οι ιπτάμενοι δίσκοι των Ναζί ήταν αληθινοί ή στη σφαίρα του μύθου, οι επιστήμονές τους πειραματίζονταν πράγματι με συστήματα αντιβαρύτητας. Οπότε ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν φαντάζει εξωπραγματικό.
Και μιλώντας για εξωγήινη ναζιστική τεχνολογία, υπάρχει και το επεισόδιο του Μαύρου Δάσους το 1936, όταν ένα ΑΤΙΑ κατέπεσε σε δάσος κοντά στο Φράιμπεργκ. Τα SS ανέσυραν στα γρήγορα τα συντρίμμια του ιπτάμενου δίσκου, πάνω στον οποίο πάτησαν οι ναζί μηχανικοί για να φτιάξουν τον Χαουνεμπού…

 newsbeast.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Chupacabra (τσουπακάμπρα)

Ο θρύλος λέει πως το «τέρας» αυτό από τη Λατινική Αμερική επιτίθεται στα κοπάδια, κυρίως τις κατσίκες, και ρουφά το αίμα τους. Το όνομά του είναι chupacabra, από τις ισπανικές λέξεις chupar που σημαίνει ρουφώ και cabra που σημαίνει κατσίκα.

Οι περιγραφές του θρυλικού αυτού όντος ποικίλουν: άλλοι λένε πως μοιάζει με ερπετό με μυτερά πτερύγια στην πλάτη κι άλλοι με άτριχο σκύλο με μεγάλα δόντια και μακριά νύχια.Το τσουπακάμπρα θεωρείται κρυπτίδιο, δηλαδή ζώο που η ύπαρξή του δεν έχει αποδειχτεί αλλά πιστεύεται ότι ανήκει στην παραδοσιακή λαογραφία και τη σύγχρονη τάση για μυθοπλασία. Περιγράφεται ως ένα μικρό (ύψος έως 1,2 μέτρα) πλάσμα με πράσινες φολίδες και αιχμηρές προεξοχές, καθώς και με πολύ κοφτερά και μακριά δόντια. Μερικοί μάρτυρες ισχυρίζονται ότι διαθέτει φτερά σαν της νυχτερίδας και κόκκινα μάτια που έχουν την ιδιότητα να υπνωτίζουν. Επιτίθεται κυρίως σε αιγοπρόβατα, τα οποία δαγκώνει και απομυζά ολόκληρο το αίμα τους, ενώ πιστεύεται πως η καταγωγή του είναι εξωγήινη. Πολλοί…

Ο Λέων του Πειραιώς και τα Χαραγμένα Σύμβολα επί αυτόν.

Το μνημείο αυτό δεν γνωρίζουμε με βεβαιότητα το πότε και για ποιον λόγο κατασκευάστηκε, πότε και για ποιον λόγο τοποθετήθηκε στον Πειραιά. Όλα όσα ξέρουμε στηρίζονται κυρίως σε διηγήσεις και θρύλους. Οι μέχρι τώρα σχετικές έρευνες επικεντρώνονται σε προσωπικές μαρτυρίες όσων είδαν το λιοντάρι με τα ίδια τους τα μάτια κατά την επίσκεψή τους στον Πειραιά.
Aπό τους αρχαίους συγγραφείς δεν έχουμε κάποιο απόσπασμα που να κάνει λόγο για το λιοντάρι. Η πρώτη αναφορά του λιμανιού ως Πόρτο Λεόνε γίνεται σε ναυτικό χάρτη του Γενοβέζου Πέτρου Βισκόντι το 1318. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι το μνημείο δεν βρισκόταν εκεί από πιο παλιά.
Ο Παυσανίας και ο Στράβωνας οι οποίοι περιγράφουν τον Πειραιά κατά την περίοδο της παρακμής του, ενώ αναφέρονται σε πολλά μνημεία, πουθενά δεν αναφέρουν το λιοντάρι. Το γεγονός αυτό οδήγησε τον Αkerblad στο συμπέρασμα ότι φτιάχτηκε περίπου το 2ο μ.Χ. αιώνα. Άλλοι ερευνητές υποθέτουν ότι φτιάχτηκε από τον μεγάλο δούκα της Αθήνας Γκυ ντε Λα Ρος και άλλοι πως φ…

Τα Μυστήρια των συντριβανιών της πλατείας Γεωργίου στην Πάτρα.

Η ιστορία μας αρχίζει το 1875 επί δημαρχίας Γεωργίου Ρούφου, όταν στην πλατεία Γεωργίου τοποθετήθηκαν δύο θαυμάσια και περίτεχνα συντριβάνια.
Τα συντριβάνια τοποθέτησε η Γαλλική εταιρεία που είχε αναλάβει τα υδραυλικά έργα στην Πάτρα και στοίχισαν συνολικά 70.000 δρχ. ποσό υπέρογκο για τις οικονομικές δυνατότητες της τότε Ελλάδας.
 Το κάθε συντριβάνι κοσμείται από τέσσερις μπρούτζινους γρύπες και στην κορυφή του κάτω συντριβανιού ορθώνεται μια υδροχόος, στο δε πάνω συντριβάνι ένας αυλητής. Σε φύλλο της εποχής η Αθηναϊκή εφημερίδα Στοά γράφει: «Το κοινόν της πόλεως από τινών ημερών συρρέει περίεργον εις την πλατείαν του Γεωργίου προς θέαν των υδραυλικών έργων της Γαλλικής εταιρείας. Μέχρι της ημέρας ταύτης εστήθη το εν των αναβρυτηρίων, περί ου οι ειδότες λέγουσι ότι είναι όμοιον των εν Παρισίοις.

Η αξία αυτού ανεβαίνει τας 25.000 δραχμών, εκτός της μαρμάρινης λεκάνης και λοιπής εργασίας. Το ύψος αυτού ανέρχεται εις 7 μέτρα, συνίσταται δε εις στήλην πλατείαν εξ ορυχάλκου, εν μέσ…