Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αποκρυπτογράφηση επιγραφής 3.200 ετών και η σχέση της με τον Τρωικό Πόλεμο.

Πρόσφατα σε ανάρτηση μας στο facebook κοινοποιήσαμε ένα άρθρο της huffpost που αφορά μία πέτρινη πλάκα 3.200 ετών, η οποία φέρει επιγραφή που αναφέρεται σε έναν πρίγκιπα της Τροίας και πιθανώς στους μυστηριώδεις «Λαούς της Θάλασσας» (οι επιδρομές των οποίων θεωρείται πως έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην κατάρρευση των πολιτισμών της Εποχής του Χαλκού στην ανατολική Μεσόγειο) αποκρυπτογραφήθηκε από αρχαιολόγους.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του LiveScience, η επιγραφή, μήκους 29 μέτρων, περιγράφει την άνοδο ενός ισχυρού βασιλείου, ονόματι Μίρα, το οποίο πραγματοποίησε μια στρατιωτική εκστρατεία με επικεφαλής έναν πρίγκιπα από την Τροία, ονόματι Μούξους.

Η επιγραφή είναι γραμμένη στη γλώσσα των Λουβίων, για τους οποίους τα ερωτηματικά εξακολουθούν να είναι πολλά: Ενδεικτικά, μόλις γύρω στους 20 μελετητές ανά τον κόσμο είναι σε θέση να τη διαβάσουν σήμερα, Μεταξύ αυτών η Φρεντ Γουντχούιζεν, ανεξάρτητος ερευνητής, ο οποίος κατάφερε να αποκρυπτογραφήσει ένα αντίγραφο της επιγραφής...

Επανερχόμενοι στο θέμα και λαμβάνοντας υπόψη τα στοιχεία που συνέλεξε η ομάδα έρευνας των αστικών μυστικών τοποθετούμαστε:

Οι λαοί της θάλασσας είναι προσωνύμιο που οφείλεται στους αρχαίους Αιγύπτιους και αφορά ομάδες ανθρώπων που κοινό χαρακτηριστικό τους είναι η ενασχόληση τους με την θάλασσα άρα και την ναυτοσύνη. Έτσι τους ονόμαζαν αυτοί ...!
Δηλαδή οι ίδιοι μπορεί να αυτοαποκαλούνταν κάπως διαφορετικά. Ανατρέχοντας στην αρχαία ελληνική γραμματεία πουθενά δεν θα βρούμε ονομασία για λαό ως λαός της θάλασσας. Εντοπίζουμε όμως ενδείξεις γι αυτούς και όπως θα διαπιστώσετε η ονομασία αναφέρεται στους ελληνικούς πληθυσμούς της εποχής εκείνης που και σχέση με την θάλασσα είχαν και την ναυτοσύνη ως τρόπο ζωής ακολουθούσαν. Για να μην μακρυγορήσουμε ας εστιάσουμε την προσοχή μας στην Ιλιάδα και την Οδύσσεια. Ο Όμηρος μας πληροφορεί ότι η εκστρατεία των δυνάμεων υπό το σκήπτρο των Μυκηνών εναντίον της Τροίας, λαμβάνει χώρα, γιατί υφίσταται ο στόλος του συνασπισμού ... 1200 πλοία και 150.000 στρατός!!! Ποιός άλλος εκείνη την εποχή, στην Μεσόγειο, έχει να επιδείξει τέτοιο στόλο; Προχωρόντας στην Οδύσσεια όταν ο Τηλέμαχος επισκέπτεται την Σπάρτη για να μάθει νέα για τον πατέρα του, ο Μενέλαος τον ενημερώνει ότι όταν ήτο ο ίδιος στην Αίγυπτο έμαθε ότι ο Οδυσσέας ήταν αιχμάλωτος της Καλυψούς ...
Τί έκανε ο Μενέλαος στην Αίγυπτο; Το κείμενο αναφέρει:

Ραψωδία δ : Τὰ ἐν Λακεδαίμονι

(...)
Την επόμενη μέρα, την 6η της Οδύσσειας, ο Τηλέμαχος ρωτάει για τον πατέρα του και περιγράφει την κατάσταση στην Ιθάκη. Ο Μενέλαος εύχεται το θάνατο των μνηστήρων και αφηγείται τον αποκλεισμό του στην Αίγυπτο. Εκεί δάμασε το φοβερό γέροντα της θάλασσας Πρωτέα κι εκείνος, μεταξύ άλλων, του είπε πως ο Οδυσσέας είναι ζωντανός και βρίσκεται στο νησί της Καλυψώς, ποθώντας να γυρίσει πίσω στην Ιθάκη. Ύστερα ο Τηλέμαχος επιστρέφει στην Πύλο.
(...)

Αποκλεισμός του Μενέλαου στην Αίγυπτο; Τί μπορεί να υποθέσει κανείς;

Προσέξτε, τώρα, στην περίπτωση των παρεικούντων πέριξ του Αιγαίου πελάγους, με τεράστιο στόλο και ζωή γύρω από την θάλασσα που συνετάχθηκαν υπό του σκήπτρου ενός βασιλιά, προκειμένου να εκστρατεύσουν εναντίων ομοεθνών τους, Ελλήνων και να ελέγξουν ένα εμπορικό δρόμο άρα και την οικονομική ζώνη του Αιγαίου δεν αποδίδεται ο όρος λαοί της θάλασσας. Αντί αυτού, του προφανούς, ψάχνουν, κάποιοι "ειδικοί", να εντοπίσουν στοιχεία γιά να δομήσουν ενδείξεις ύπαρξης λαού που αργότερα θα κουμπώνει σε θεωρίες παρουσίας, ανθρώπινης, από κτίσεως κόσμου ...

Τα υπόλοιπα δικά σας!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Chupacabra (τσουπακάμπρα)

Ο θρύλος λέει πως το «τέρας» αυτό από τη Λατινική Αμερική επιτίθεται στα κοπάδια, κυρίως τις κατσίκες, και ρουφά το αίμα τους. Το όνομά του είναι chupacabra, από τις ισπανικές λέξεις chupar που σημαίνει ρουφώ και cabra που σημαίνει κατσίκα.

Οι περιγραφές του θρυλικού αυτού όντος ποικίλουν: άλλοι λένε πως μοιάζει με ερπετό με μυτερά πτερύγια στην πλάτη κι άλλοι με άτριχο σκύλο με μεγάλα δόντια και μακριά νύχια.Το τσουπακάμπρα θεωρείται κρυπτίδιο, δηλαδή ζώο που η ύπαρξή του δεν έχει αποδειχτεί αλλά πιστεύεται ότι ανήκει στην παραδοσιακή λαογραφία και τη σύγχρονη τάση για μυθοπλασία. Περιγράφεται ως ένα μικρό (ύψος έως 1,2 μέτρα) πλάσμα με πράσινες φολίδες και αιχμηρές προεξοχές, καθώς και με πολύ κοφτερά και μακριά δόντια. Μερικοί μάρτυρες ισχυρίζονται ότι διαθέτει φτερά σαν της νυχτερίδας και κόκκινα μάτια που έχουν την ιδιότητα να υπνωτίζουν. Επιτίθεται κυρίως σε αιγοπρόβατα, τα οποία δαγκώνει και απομυζά ολόκληρο το αίμα τους, ενώ πιστεύεται πως η καταγωγή του είναι εξωγήινη. Πολλοί…

Τα Μυστήρια των συντριβανιών της πλατείας Γεωργίου στην Πάτρα.

Η ιστορία μας αρχίζει το 1875 επί δημαρχίας Γεωργίου Ρούφου, όταν στην πλατεία Γεωργίου τοποθετήθηκαν δύο θαυμάσια και περίτεχνα συντριβάνια.
Τα συντριβάνια τοποθέτησε η Γαλλική εταιρεία που είχε αναλάβει τα υδραυλικά έργα στην Πάτρα και στοίχισαν συνολικά 70.000 δρχ. ποσό υπέρογκο για τις οικονομικές δυνατότητες της τότε Ελλάδας.
 Το κάθε συντριβάνι κοσμείται από τέσσερις μπρούτζινους γρύπες και στην κορυφή του κάτω συντριβανιού ορθώνεται μια υδροχόος, στο δε πάνω συντριβάνι ένας αυλητής. Σε φύλλο της εποχής η Αθηναϊκή εφημερίδα Στοά γράφει: «Το κοινόν της πόλεως από τινών ημερών συρρέει περίεργον εις την πλατείαν του Γεωργίου προς θέαν των υδραυλικών έργων της Γαλλικής εταιρείας. Μέχρι της ημέρας ταύτης εστήθη το εν των αναβρυτηρίων, περί ου οι ειδότες λέγουσι ότι είναι όμοιον των εν Παρισίοις.

Η αξία αυτού ανεβαίνει τας 25.000 δραχμών, εκτός της μαρμάρινης λεκάνης και λοιπής εργασίας. Το ύψος αυτού ανέρχεται εις 7 μέτρα, συνίσταται δε εις στήλην πλατείαν εξ ορυχάλκου, εν μέσ…

Ο Μυστηριώδης Δίσκος της Φαιστού και το Κοσμικό Μήνυμα που μεταφέρει.

Προσφάτως ξεφυλίζοντας ένα περιοδικό ποικίλης ύλης, σκόνταψα σε ένα αρθράκι που επικαλούμενο κάποιον επιστήμονα αρχαιολόγο - γλωσσολόγο εν ονόματι Δρ. Γκάρεθ Oυενς, ανέφερε ότι μεταφράστηκε ο κώδικας του Δίσκου της Φαιστού!!! Αμέσως και με την συνδρομή της νέας τεχνολογίας αναζήτησα στο διαδίκτυο πληροφορίες για το θέμα. Διαπίστωσα ότι σχεδόν κάθε έντυπο και ηλεκτρονικό μέσο το Φθινόπωρο του 2014 είχε αναφερθεί στο θέμα.
Συγκεκριμένα ο Δρ. Όουενς εκτιμά ότι τα σημεία σε γραφή μινωική που είναι χαραγμένα στις δύο πλευρές του δίσκου, διαβάζονται από έξω προς τα μέσα, με την λέξη I-QE-KU-RJA (YGEIAN + AGAPH), να εμφανίζεται σε τρία διαφορετικά σημεία στην μια πλευρά του δίσκου της Φαιστού, η οποία και δίνει και την ερμηνεία της ανάλογα με την θέση που βρίσκεται. Χαρακτήρισε δε τον δίσκο της Φαιστού το πρώτο μινωικό cd-rom στην ιστορία.
Δήλωσε μάλιστα πεπεισμένος ότι το περιεχόμενο του δίσκου είναι μια προσευχή προς την μητέρα. «Η μια πλευρά είναι αφιερωμένη στην έγκυο γυναίκα, ε…