Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο θρύλος της Bloody Mary (Ματωμένη Μαρία)

Πολλοί άνθρωποι σε διάφορες γειτονιές της υφηλίου, έχουν παίξει την “Ματωμένη Μαρία”, ένα διάσημο παιδικό παιχνίδι, καθώς επίσης κι ένα τεστ αντοχής και κουράγιου. Το παιχνίδι επιτάσσει να κλειδώσεις τον εαυτό σου σε ένα σκοτεινό μπάνιο χωρίς να κρατάς τίποτα, παρά μόνο ένα κερί, να καθίσεις μπροστά σε έναν καθρέπτη και φωνάζοντας “Ματωμένη Μαρία” τρεις φορές. Σε μια άλλη έκδοση ο δοκιμαζόμενος πρέπει να φωνάξει “Πιστεύω στην Mary Worth”. Αυτο το τελετουργικό αποσκοπεί στο να καλέσουμε την εκδικητική μάγισσα Mary Worth, η οποία εν συνεχεία θα ξεριζώσει τα μάτια αυτουνού που την κάλεσε και θα γρατζουνίσει το πρόσωπό του.
Δεν είναι εξακριβωμένο από που προέρχεται ο θρύλος, αλλά μια πιθανότητα είναι μία μάγισσα ονόματι Mary Worth η οποία, σύμφωνα με μια τοπική παράδοση, ζούσε στον παλιό σιδηρόδρομο του Σικάγο κατά την διάρκεια του 1ου Παγκοσμίου Πολέμου. Λέγεται ότι συνήθισε να απαγάγει δούλους που είχαν τραπεί σε φυγή και τους κρατούσε αλυσοδεμένους στην αποθήκη της κάνοντάς τους ένα σωρό δεινά, εξαιτίας των σκοτεινών ιεροτελεστιών της.
Τελικά οι ντόπιοι με τον καιρό, γίνανε αρκετά έξαλλοι, ούτως ώστε να πάρουνε τον νόμο στα χέρια τους και κάψανε την Worth στην πυρά. Ο θρύλος λέει ότι το πτώμα της θάφτηκε στο νεκροταφείο St. Patrick. Υπήρχαν αμφιβολίες εάν η πασίγνωστη μάγισσα είχε αναπαυτεί εν ειρήνη σε ένα χριστιανικό νεκροταφείο.
Αντίθετα, είχε θαφτεί στην φάρμα της όπως διαπίστωσε ένα ζευγάρι, με τραγικό τρόπο.
Πολλές δεκαετίες αργότερα από την εκτέλεση της Mary Worth, ένας αγρότης και η γυναίκα του χτίσανε το σπίτι τους στα θεμέλια της φάρμας όπου η Worth εξασκούσε της Μαύρες Τελετουργίες της. Προφανώς ο αγρότης δεν φοβόταν από τους παλιούς θρύλους, και αποφάσισε να μετατρέψει την παλιά φάρμα, σε μια καλλιέργια βρώμης.
Κατά την διάρκεια των εργασιών του, βρήκε μια τετράγωνη πέτρα, και την μετακίνησε στην πόρτα του σπιτιού του, νομίζοντας ότι είναι ιδανική για πλατύσκαλο. Αυτό αποδείχθηκε ότι ήταν μέγα λάθος. Βίαια και συχνά επικίνδυνα γεγονότα άρχισαν να μαστίζουν το ζευγάρι, με την γυναίκα να βρίσκεται ξαφνικά κλειδωμένη στην αποθήκη ή ακόμη και πιάτα να σπάνε στο πάτωμα μόνα τους.
Καθώς οι παραφυσικές ενέργειες γινόντουσαν όλο και πιο δυσχερείς, ο αγρότης άρχισε να αναρωτιέται μήπως καταλάθος είχε λεηλατήσει τον πραγματικό τάφο της Mary Worth. Επιχείρησε να επιστρέψει την πέτρα στην αρχική της τοποθεσία, σε μια προσπάθεια να βάλει τέλος στα παραφυσικά φαινόμενα, αλλά ποτέ δεν μπόρεσε να βρει το ακριβές σημείο. Μετά από αρκετά χρόνια βασανιστηρίων και έντονης παραφυσικής δραστηριότητας το σπίτι τελικά κάηκε μέχρι τελικής το 1986, δήθεν από εμπρησμό.
Αργότερα επιχειρήθηκαν στην γύρω περιοχή, πολλές τοπικές καλλιέργιες χωραφιών. Ένας εργολάβος επιχείρησε και σήκωσε κάποια σπίτια, αλλά αυτό που είναι κοντά στην φάρμα της Ματωμένης Μαρίας, κάηκε δύο και τρεις φορές από τότε.

Πηγή http://alitogr.blogspot.gr/2013/06/bloody-mary.html

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Chupacabra (τσουπακάμπρα)

Ο θρύλος λέει πως το «τέρας» αυτό από τη Λατινική Αμερική επιτίθεται στα κοπάδια, κυρίως τις κατσίκες, και ρουφά το αίμα τους. Το όνομά του είναι chupacabra, από τις ισπανικές λέξεις chupar που σημαίνει ρουφώ και cabra που σημαίνει κατσίκα.

Οι περιγραφές του θρυλικού αυτού όντος ποικίλουν: άλλοι λένε πως μοιάζει με ερπετό με μυτερά πτερύγια στην πλάτη κι άλλοι με άτριχο σκύλο με μεγάλα δόντια και μακριά νύχια.Το τσουπακάμπρα θεωρείται κρυπτίδιο, δηλαδή ζώο που η ύπαρξή του δεν έχει αποδειχτεί αλλά πιστεύεται ότι ανήκει στην παραδοσιακή λαογραφία και τη σύγχρονη τάση για μυθοπλασία. Περιγράφεται ως ένα μικρό (ύψος έως 1,2 μέτρα) πλάσμα με πράσινες φολίδες και αιχμηρές προεξοχές, καθώς και με πολύ κοφτερά και μακριά δόντια. Μερικοί μάρτυρες ισχυρίζονται ότι διαθέτει φτερά σαν της νυχτερίδας και κόκκινα μάτια που έχουν την ιδιότητα να υπνωτίζουν. Επιτίθεται κυρίως σε αιγοπρόβατα, τα οποία δαγκώνει και απομυζά ολόκληρο το αίμα τους, ενώ πιστεύεται πως η καταγωγή του είναι εξωγήινη. Πολλοί…

Τα Μυστήρια των συντριβανιών της πλατείας Γεωργίου στην Πάτρα.

Η ιστορία μας αρχίζει το 1875 επί δημαρχίας Γεωργίου Ρούφου, όταν στην πλατεία Γεωργίου τοποθετήθηκαν δύο θαυμάσια και περίτεχνα συντριβάνια.
Τα συντριβάνια τοποθέτησε η Γαλλική εταιρεία που είχε αναλάβει τα υδραυλικά έργα στην Πάτρα και στοίχισαν συνολικά 70.000 δρχ. ποσό υπέρογκο για τις οικονομικές δυνατότητες της τότε Ελλάδας.
 Το κάθε συντριβάνι κοσμείται από τέσσερις μπρούτζινους γρύπες και στην κορυφή του κάτω συντριβανιού ορθώνεται μια υδροχόος, στο δε πάνω συντριβάνι ένας αυλητής. Σε φύλλο της εποχής η Αθηναϊκή εφημερίδα Στοά γράφει: «Το κοινόν της πόλεως από τινών ημερών συρρέει περίεργον εις την πλατείαν του Γεωργίου προς θέαν των υδραυλικών έργων της Γαλλικής εταιρείας. Μέχρι της ημέρας ταύτης εστήθη το εν των αναβρυτηρίων, περί ου οι ειδότες λέγουσι ότι είναι όμοιον των εν Παρισίοις.

Η αξία αυτού ανεβαίνει τας 25.000 δραχμών, εκτός της μαρμάρινης λεκάνης και λοιπής εργασίας. Το ύψος αυτού ανέρχεται εις 7 μέτρα, συνίσταται δε εις στήλην πλατείαν εξ ορυχάλκου, εν μέσ…

Ο Λέων του Πειραιώς και τα Χαραγμένα Σύμβολα επί αυτόν.

Το μνημείο αυτό δεν γνωρίζουμε με βεβαιότητα το πότε και για ποιον λόγο κατασκευάστηκε, πότε και για ποιον λόγο τοποθετήθηκε στον Πειραιά. Όλα όσα ξέρουμε στηρίζονται κυρίως σε διηγήσεις και θρύλους. Οι μέχρι τώρα σχετικές έρευνες επικεντρώνονται σε προσωπικές μαρτυρίες όσων είδαν το λιοντάρι με τα ίδια τους τα μάτια κατά την επίσκεψή τους στον Πειραιά.
Aπό τους αρχαίους συγγραφείς δεν έχουμε κάποιο απόσπασμα που να κάνει λόγο για το λιοντάρι. Η πρώτη αναφορά του λιμανιού ως Πόρτο Λεόνε γίνεται σε ναυτικό χάρτη του Γενοβέζου Πέτρου Βισκόντι το 1318. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι το μνημείο δεν βρισκόταν εκεί από πιο παλιά.
Ο Παυσανίας και ο Στράβωνας οι οποίοι περιγράφουν τον Πειραιά κατά την περίοδο της παρακμής του, ενώ αναφέρονται σε πολλά μνημεία, πουθενά δεν αναφέρουν το λιοντάρι. Το γεγονός αυτό οδήγησε τον Αkerblad στο συμπέρασμα ότι φτιάχτηκε περίπου το 2ο μ.Χ. αιώνα. Άλλοι ερευνητές υποθέτουν ότι φτιάχτηκε από τον μεγάλο δούκα της Αθήνας Γκυ ντε Λα Ρος και άλλοι πως φ…