Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Amasia: Νέα Ήπειρος σχηματίζεται στον πλανήτη Γη.

H Γη μας  δεν θα είναι πάντα όπως φαίνεται σήμερα. Ερευνητές έχουν ανακαλύψει αποδείξεις για το σχηματισμό μιας νέας ηπείρου από την σύμπτυξη τριών ηπείρων στην επιφάνεια του πλανήτη μας.
Πιστεύουν μάλιστα  ότι στον πλανήτης μας, αυτή τη στιγμή, έχει αρχίσει ήδη ο σχηματισμός άλλης μια ηπείρου.
Σε μια συνέντευξη που έδωσε, ο επιστήμονας Zheng-Xiang Li από το Curtin University Institute of Geoscience Research in Western Australia εξήγησε ότι σύμφωνα με πρόσφατες μετρήσεις ο Ατλαντικός Ωκεανός έχει αρχίσει να μεγαλώνει, ενώ ο Ειρηνικός Ωκεανός, από την άλλη πλευρά, έχει αρχίσει να μικραίνει.

«Οι παγκόσμιες μετρήσεις με GPS, μας λένε ότι ο Ατλαντικός Ωκεανός έχει [και εξακολουθεί] να διευρύνεται μερικά εκατοστά το χρόνο, ενώ ο Ειρηνικός Ωκεανός γίνεται μικρότερος με τον ίδιο ρυθμό», δήλωσε ο ερευνητής, όπως αναφέρει το Science Network WA.
Η επόμενη Παγγαία θα δημιουργηθεί σε 200 εκατομμύρια χρόνια και θα λέγεται «Αμασία».
Αν συνεχιστεί αυτή η τάση, οι ειδικοί αναμένουν ότι ο Ειρηνικός Ωκεανός θα εξαφανιστεί και η Αμερική θα ενωθεί με την Ευρασία. Λαμβάνοντας υπόψιν το ποσοστό αλλαγής του Ατλαντικού και του Ειρηνικού, εκτιμάται ότι η νέα ήπειρος θα μπορούσε να δημιουργηθεί σε 200 εκατομμύρια χρόνια περίπου.
«Ένας τέτοιος κύκλος αλλαγών είναι πιθανό να συνοδευτεί από σημαντικά ανατρεπτικά γεγονότα στο μανδύα της Γης» δήλωσε ο Zheng-Xiang Li για τις πιθανές μελλοντικές εξελίξεις.
Οι γεωλόγοι είναι τόσο σίγουροι ότι ο πλανήτης μας βρίσκεται σε διαδικασία σχηματισμού μιας νέας ηπείρου που έχουν καταλήξει και στην ονομασία της νέας ηπείρου, που πιστεύουν ότι θα καλύψει τα δύο τρίτα της επιφάνειας της Γης: Αμάσια ή Amasia (Από το Αμερική και την Ασία).
Οι Γεωλόγοι αναμένουν ότι η νέα υπερήπειρος Αμάσια θα συμπεριλάβει όχι μόνο Αμερική και Ευρασία, αλλά και την Αυστραλία.
Τα στοιχεία που διαθέτουν δείχνουν ότι η Αυστραλία κινείται βόρεια περίπου 7 εκατοστά ανά έτος. Αυτό σημαίνει ότι, κάποια στιγμή στο μέλλον, η απομονωμένη ήπειρος κατά πάσα πιθανότητα θα ενωθεί με την Ευρασία.
Τον περασμένο μήνα η UNESCO και η Διεθνής Ένωση Γεωλογικών Επιστημών συμφώνησαν να χρηματοδοτήσουν ένα project για την περαιτέρω μελέτη αυτής της θεωρίας.
Αυτό το νέο ερευνητικό έργο, αναμένεται να διαρκέσει 5 χρόνια. Επίσημα θα ανακοινωθεί σε μια διεθνή διάσκεψη που έχει προγραμματιστεί να γίνει στο Μόντρεαλ τον προσεχή Μάιο.
Για περισσότερες πληροφορίες ανατρέξατε Australia on path to join supercontinent ‘Amasia’

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Chupacabra (τσουπακάμπρα)

Ο θρύλος λέει πως το «τέρας» αυτό από τη Λατινική Αμερική επιτίθεται στα κοπάδια, κυρίως τις κατσίκες, και ρουφά το αίμα τους. Το όνομά του είναι chupacabra, από τις ισπανικές λέξεις chupar που σημαίνει ρουφώ και cabra που σημαίνει κατσίκα.

Οι περιγραφές του θρυλικού αυτού όντος ποικίλουν: άλλοι λένε πως μοιάζει με ερπετό με μυτερά πτερύγια στην πλάτη κι άλλοι με άτριχο σκύλο με μεγάλα δόντια και μακριά νύχια.Το τσουπακάμπρα θεωρείται κρυπτίδιο, δηλαδή ζώο που η ύπαρξή του δεν έχει αποδειχτεί αλλά πιστεύεται ότι ανήκει στην παραδοσιακή λαογραφία και τη σύγχρονη τάση για μυθοπλασία. Περιγράφεται ως ένα μικρό (ύψος έως 1,2 μέτρα) πλάσμα με πράσινες φολίδες και αιχμηρές προεξοχές, καθώς και με πολύ κοφτερά και μακριά δόντια. Μερικοί μάρτυρες ισχυρίζονται ότι διαθέτει φτερά σαν της νυχτερίδας και κόκκινα μάτια που έχουν την ιδιότητα να υπνωτίζουν. Επιτίθεται κυρίως σε αιγοπρόβατα, τα οποία δαγκώνει και απομυζά ολόκληρο το αίμα τους, ενώ πιστεύεται πως η καταγωγή του είναι εξωγήινη. Πολλοί…

Τα Μυστήρια των συντριβανιών της πλατείας Γεωργίου στην Πάτρα.

Η ιστορία μας αρχίζει το 1875 επί δημαρχίας Γεωργίου Ρούφου, όταν στην πλατεία Γεωργίου τοποθετήθηκαν δύο θαυμάσια και περίτεχνα συντριβάνια.
Τα συντριβάνια τοποθέτησε η Γαλλική εταιρεία που είχε αναλάβει τα υδραυλικά έργα στην Πάτρα και στοίχισαν συνολικά 70.000 δρχ. ποσό υπέρογκο για τις οικονομικές δυνατότητες της τότε Ελλάδας.
 Το κάθε συντριβάνι κοσμείται από τέσσερις μπρούτζινους γρύπες και στην κορυφή του κάτω συντριβανιού ορθώνεται μια υδροχόος, στο δε πάνω συντριβάνι ένας αυλητής. Σε φύλλο της εποχής η Αθηναϊκή εφημερίδα Στοά γράφει: «Το κοινόν της πόλεως από τινών ημερών συρρέει περίεργον εις την πλατείαν του Γεωργίου προς θέαν των υδραυλικών έργων της Γαλλικής εταιρείας. Μέχρι της ημέρας ταύτης εστήθη το εν των αναβρυτηρίων, περί ου οι ειδότες λέγουσι ότι είναι όμοιον των εν Παρισίοις.

Η αξία αυτού ανεβαίνει τας 25.000 δραχμών, εκτός της μαρμάρινης λεκάνης και λοιπής εργασίας. Το ύψος αυτού ανέρχεται εις 7 μέτρα, συνίσταται δε εις στήλην πλατείαν εξ ορυχάλκου, εν μέσ…

Ο Μυστηριώδης Δίσκος της Φαιστού και το Κοσμικό Μήνυμα που μεταφέρει.

Προσφάτως ξεφυλίζοντας ένα περιοδικό ποικίλης ύλης, σκόνταψα σε ένα αρθράκι που επικαλούμενο κάποιον επιστήμονα αρχαιολόγο - γλωσσολόγο εν ονόματι Δρ. Γκάρεθ Oυενς, ανέφερε ότι μεταφράστηκε ο κώδικας του Δίσκου της Φαιστού!!! Αμέσως και με την συνδρομή της νέας τεχνολογίας αναζήτησα στο διαδίκτυο πληροφορίες για το θέμα. Διαπίστωσα ότι σχεδόν κάθε έντυπο και ηλεκτρονικό μέσο το Φθινόπωρο του 2014 είχε αναφερθεί στο θέμα.
Συγκεκριμένα ο Δρ. Όουενς εκτιμά ότι τα σημεία σε γραφή μινωική που είναι χαραγμένα στις δύο πλευρές του δίσκου, διαβάζονται από έξω προς τα μέσα, με την λέξη I-QE-KU-RJA (YGEIAN + AGAPH), να εμφανίζεται σε τρία διαφορετικά σημεία στην μια πλευρά του δίσκου της Φαιστού, η οποία και δίνει και την ερμηνεία της ανάλογα με την θέση που βρίσκεται. Χαρακτήρισε δε τον δίσκο της Φαιστού το πρώτο μινωικό cd-rom στην ιστορία.
Δήλωσε μάλιστα πεπεισμένος ότι το περιεχόμενο του δίσκου είναι μια προσευχή προς την μητέρα. «Η μια πλευρά είναι αφιερωμένη στην έγκυο γυναίκα, ε…