Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τα ΑΤΙΑ για το 2015 επιλέγουν Δυτική Ελλάδα!


ΑΤΙΑ σχήματος «πούρου» στη δυτική πλευρά του Κορινθιακού (4/5/2015)Όπως είχαμε αναφέρει και σε παλαιότερο άρθρο μας, από το τέλος του 2014 οι εμφανίσεις άγνωστων ιπτάμενων αντικειμένων στη Δυτική Ελλάδα έχουν αυξηθεί κατακόρυφα. Η αρχή έγινε στις 24/12/2014 με στόλο ΑΤΙΑ πάνω από το κάστρο Ηλείας, ακολούθησε ζεύγος φωτεινών αντικειμένων στις 7/1/2015 στον Άραξο, ενώ στόλος πέντε πορτοκαλί αντικειμένων πέταξαν πάνω από το Αγρίνιο στις 10/1/2015. (Στόλοι από ΑΤΙΑ στην Δυτική Ελλάδα)

Νέες μαρτυρίες όμως που έφτασαν στην Ερ.Ε.Ν.Ζω δείχνουν ότι το φαινόμενο συνεχίζετε το ίδιο εντυπωσιακά. Αυτή τη φορά άγνωστο αντικείμενο, σχήματος «πούρου», πετώντας χαμηλά (200 – 300 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας), έγινε ορατό στη θαλάσσια περιοχή της νήσου Τριζόνια, Φωκίδας, με κατεύθυνση προς τη γέφυρα Ρίου Αντιρίου. Δεκαπέντε περίπου λεπτά αργότερα ένα αντικείμενο ακόμα, αυτή τη φορά κυκλικού σχήματος, θα γίνει επίσης ορατό. Μάρτυρες ήταν ένα ζευγάρι που εκείνη την ώρα απολάμβανε το καφέ του. Υπήρξαν συνεχείς επαφές μεταξύ της Ερ.Ε.Ν.Ζω και του ζευγαριού, και οι πληροφορίες που αντλήσαμε είναι όντως εντυπωσιακές. Το αντικείμενο σχήματος «πούρου» εντοπίστηκε από τη γυναίκα. Ήταν μεγάλων διαστάσεων, αθόρυβο, λευκού χρώματος, χωρίς να εκπέμπει κάποιο φως, και χωρίς να αφήνει πίσω του ίχνη καπνού. Η ταχύτητα του ήταν υπερβολικά μεγάλη, και η πορεία του σταθερή. Το αντικείμενο κυκλικού σχήματος που ακολούθησε έγινε ορατό και από τους δύο μάρτυρες. Βρισκόταν σε μεγαλύτερο ύψος ενώ ταξίδευε και αυτό με πολύ μεγάλη ταχύτητα (ίσως και δεκαπλάσια από την ταχύτητα ενός μαχητικού). Και τα δύο ΑΤΙΑ δεν μπορούσαν να ταυτιστούν από τους μάρτυρες με κανένα από τα γνωστά ιπτάμενα αντικείμενα, ενώ εξαιτίας της μεγάλης ταχύτητας δεν κατέστη εφικτή η λήψη κάποιας φωτογραφίας ή βίντεο.
Παρακάτω ακολουθεί το κείμενο που συνέταξαν οι δύο μάρτυρες και εστάλει στην Ερ.Ε.Ν.Ζω.

*Οι μάρτυρες επιθυμούν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους. (Τα ονόματα τους βρίσκονται στη διάθεση της Ερ.Ε.Ν.Ζω).

*Την ώρα της εμφάνισης των δύο αντικειμένων δεν εκτελείτο καμία πτήση από το στρατιωτικό αεροδρόμιο του Αράξου (Η πληροφορία προέρχεται από πηγή που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία της)

Περιγραφές μαρτύρων

«Η συνήθεια πολλές φορές βοηθάει να αντιληφθείς πράγματα τα οποία κανονικά δεν θα έβλεπες καν… καθημερινά βρίσκομαι σε ένα μέρος.. σε ένα συγκεκριμένο μέρος, και απολαμβάνω το πρωινό μου καφέ. Η γυναίκα μου και εγώ είμαστε και οι δύο λάτρεις της φύσης με αποτέλεσμα καθημερινά να καθόμαστε να χαζεύουμε απλά το τοπίο. Τη συγκεκριμένη λοιπόν ηλιόλουστη ημέρα, στις 4 Μάρτη 2015 και ώρα 3 το μεσημέρι, η γυναίκα μου παρατηρεί ένα άσπρο πούρο να πετάει πολύ χαμηλά κοντά στη θάλασσα, αλλά με πάρα πολύ γρήγορη ταχύτητα με κατεύθυνση από Β.Α. προς Β.Δ.Όσο και αν προσπάθησα να το δω δεν μπόρεσα, μου έδειχνε το κάθε σημείο αλλά αυτό ήταν πάντα ένα βήμα μπροστά. Την ώρα που το είδε βρισκόταν πάνω από τα Τριζόνια περίπου, με κατεύθυνση προς τη γέφυρα Ρίου Αντιρίου. Το ύψος που πετούσε ήταν γύρω στα 250 με 300 μέτρα. Το αντικείμενο αυτό βρισκόταν στον θαλάσσιο χώρο τής Αιτωλοακαρνανίας. Μετά από κάνα τέταρτο επίμονης και συνεχούς παρακολούθησης του ουρανού και γενικότερα του τοπίου, συγκρίνοντας τα διάφορα αεροπλάνα που περνούσαν και συζητώντας ταυτόχρονα, το μάτι της γυναίκας μου αντιλαμβάνεται ένα δεύτερο αντικείμενο το οποίο στην αρχή νόμιζε ότι ήταν μαχητικό αεροπλάνο. Με το που πέφτει στο δικό μου οπτικό πεδίο αντιλαμβάνομαι ότι δεν έχει καμία σχέση με μαχητικό αεροπλάνο. Το αντικείμενο είχε πορεία από Ν.Α.προς Β.Δ. Το ύψος του ήταν ένα ύψος που πετάει ένα συνηθισμένο επιβατικό αεροπλάνο. Η διαφορά του όμως ήταν η απίστευτη ταχύτητα του, και ότι την ώρα που περνάει από την ευθεία του οπτικού μου πεδίου και βρίσκεται στα αριστερά μου αρχίζει να στρίβει και να βουτάει προς τα Β.Δ.. περίπου στο ύψος και στο σημείο που χάσαμε από την οπτική μας το προηγούμενο αντικείμενο. Την ώρα που έστριψε και βούτηξε με άφησε να δω το σχήμα του στην ουσία… ήταν δίσκος στρογγυλός και σε καμία περίπτωση πουλί ή ένα μαχητικό αεροπλάνο γιατί δεν είχε φτερά. Η ταχύτητά του ήταν τουλάχιστον δεκαπλάσια από ένα συνηθισμένο μαχητικό αεροπλάνο, τα οποία έχουμε δει άπειρες φορές όλοι μας!Επίσης σε κανένα από τα δύο συμβάντα δεν ακούστηκε κανένας ήχος..»

Η πορεία των αντικειμένων όπως το σχεδίασαν οι δύο μάρτυρες

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Chupacabra (τσουπακάμπρα)

Ο θρύλος λέει πως το «τέρας» αυτό από τη Λατινική Αμερική επιτίθεται στα κοπάδια, κυρίως τις κατσίκες, και ρουφά το αίμα τους. Το όνομά του είναι chupacabra, από τις ισπανικές λέξεις chupar που σημαίνει ρουφώ και cabra που σημαίνει κατσίκα.

Οι περιγραφές του θρυλικού αυτού όντος ποικίλουν: άλλοι λένε πως μοιάζει με ερπετό με μυτερά πτερύγια στην πλάτη κι άλλοι με άτριχο σκύλο με μεγάλα δόντια και μακριά νύχια.Το τσουπακάμπρα θεωρείται κρυπτίδιο, δηλαδή ζώο που η ύπαρξή του δεν έχει αποδειχτεί αλλά πιστεύεται ότι ανήκει στην παραδοσιακή λαογραφία και τη σύγχρονη τάση για μυθοπλασία. Περιγράφεται ως ένα μικρό (ύψος έως 1,2 μέτρα) πλάσμα με πράσινες φολίδες και αιχμηρές προεξοχές, καθώς και με πολύ κοφτερά και μακριά δόντια. Μερικοί μάρτυρες ισχυρίζονται ότι διαθέτει φτερά σαν της νυχτερίδας και κόκκινα μάτια που έχουν την ιδιότητα να υπνωτίζουν. Επιτίθεται κυρίως σε αιγοπρόβατα, τα οποία δαγκώνει και απομυζά ολόκληρο το αίμα τους, ενώ πιστεύεται πως η καταγωγή του είναι εξωγήινη. Πολλοί…

Ο Λέων του Πειραιώς και τα Χαραγμένα Σύμβολα επί αυτόν.

Το μνημείο αυτό δεν γνωρίζουμε με βεβαιότητα το πότε και για ποιον λόγο κατασκευάστηκε, πότε και για ποιον λόγο τοποθετήθηκε στον Πειραιά. Όλα όσα ξέρουμε στηρίζονται κυρίως σε διηγήσεις και θρύλους. Οι μέχρι τώρα σχετικές έρευνες επικεντρώνονται σε προσωπικές μαρτυρίες όσων είδαν το λιοντάρι με τα ίδια τους τα μάτια κατά την επίσκεψή τους στον Πειραιά.
Aπό τους αρχαίους συγγραφείς δεν έχουμε κάποιο απόσπασμα που να κάνει λόγο για το λιοντάρι. Η πρώτη αναφορά του λιμανιού ως Πόρτο Λεόνε γίνεται σε ναυτικό χάρτη του Γενοβέζου Πέτρου Βισκόντι το 1318. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι το μνημείο δεν βρισκόταν εκεί από πιο παλιά.
Ο Παυσανίας και ο Στράβωνας οι οποίοι περιγράφουν τον Πειραιά κατά την περίοδο της παρακμής του, ενώ αναφέρονται σε πολλά μνημεία, πουθενά δεν αναφέρουν το λιοντάρι. Το γεγονός αυτό οδήγησε τον Αkerblad στο συμπέρασμα ότι φτιάχτηκε περίπου το 2ο μ.Χ. αιώνα. Άλλοι ερευνητές υποθέτουν ότι φτιάχτηκε από τον μεγάλο δούκα της Αθήνας Γκυ ντε Λα Ρος και άλλοι πως φ…

Τα Μυστήρια των συντριβανιών της πλατείας Γεωργίου στην Πάτρα.

Η ιστορία μας αρχίζει το 1875 επί δημαρχίας Γεωργίου Ρούφου, όταν στην πλατεία Γεωργίου τοποθετήθηκαν δύο θαυμάσια και περίτεχνα συντριβάνια.
Τα συντριβάνια τοποθέτησε η Γαλλική εταιρεία που είχε αναλάβει τα υδραυλικά έργα στην Πάτρα και στοίχισαν συνολικά 70.000 δρχ. ποσό υπέρογκο για τις οικονομικές δυνατότητες της τότε Ελλάδας.
 Το κάθε συντριβάνι κοσμείται από τέσσερις μπρούτζινους γρύπες και στην κορυφή του κάτω συντριβανιού ορθώνεται μια υδροχόος, στο δε πάνω συντριβάνι ένας αυλητής. Σε φύλλο της εποχής η Αθηναϊκή εφημερίδα Στοά γράφει: «Το κοινόν της πόλεως από τινών ημερών συρρέει περίεργον εις την πλατείαν του Γεωργίου προς θέαν των υδραυλικών έργων της Γαλλικής εταιρείας. Μέχρι της ημέρας ταύτης εστήθη το εν των αναβρυτηρίων, περί ου οι ειδότες λέγουσι ότι είναι όμοιον των εν Παρισίοις.

Η αξία αυτού ανεβαίνει τας 25.000 δραχμών, εκτός της μαρμάρινης λεκάνης και λοιπής εργασίας. Το ύψος αυτού ανέρχεται εις 7 μέτρα, συνίσταται δε εις στήλην πλατείαν εξ ορυχάλκου, εν μέσ…