Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Χρυσοί ναργιλέδες ηλικίας 2.400 ετών ανακαλύφθηκαν στη Ρωσία.

Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν δοχεία 2.400 ετών  κατασκευασμένα από καθαρό χρυσάφι με υπολείμματα κάνναβης και οπίου που χρησιμοποιήθηκαν κάποτε από …Σκύθες θεριακλήδες .
Η ανακάλυψη έγινε τυχαία, σε ανασκαφές για έργα ηλεκτροδότησης. Οι επιστήμονες κατάφεραν να υπολογίσουν την ηλικία των δοχείων, στα 2.400 χρόνια περίπου, σύμφωνα με δημοσίευμα της express.co.uk.
Όταν αναλύθηκε στα εργαστήρια η μαύρη ουσία που υπήρχε μέσα στα δοχεία, κατάλαβαν τι ήταν και σε τι χρησίμευαν. Τα δυο δοχεία χρησιμοποιούνταν για το κάπνισμα κάνναβης και οπίου.  Βρέθηκαν επίσης μια σειρά από άλλα χρυσά αντικείμενα που ζυγίζουν συνολικά τα 3 κιλά και ήταν θαμμένα κάτω από πηλό δλδ τρία χρυσά κύπελλα, ένα χρυσό δαχτυλίδι, δύο χρυσά περιλαίμια, και ένα χρυσό βραχιόλι.
Οι ιστορικοί πιστεύουν ότι χρησιμοποιούνταν από τους Σκύθες, μια άγρια ​​νομαδική φυλή, που κυριαρχούσε στις στέπες της Ευρασίας για περίπου 1000 χρόνια, κάτι που επιβεβαιώνει τον πατέρα της ιστορίας, τον Ηρόδοτο ο οποίος το είχε αναφέρει πρώτος στα έργα του.
Είχε γράψει ότι «οι Σκύθες χρησιμοποιούσαν ένα φυτό που παράγει τόσο καπνό που κανένα ελληνικό δεν μπορούσε να το ξεπεράσει» και το οποίο μεταφερόταν από τον ατμό»

 Οι ιστορικοί Αντρέι Μπελίνσκι, από την Σταυρούπολη, και ο Antonn Gass, της Πρωσικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Βερολίνο, λένε ότι χρησιμοποιήθηκαν για να καπνίζουν και ενδεχομένως να ετοίμαζαν, μια ισχυρή μίξη οπίου και κάνναβης για αφέψημα.
Ο κ Gass, δήλωσε: «Αυτά τα δύο φυτά -  φάρμακα χρησιμοποιούνταν ταυτόχρονα πέρα ​​από κάθε αμφιβολία.»
Οι Σκύθες ήταν νομαδικός λαός και κινούνταν συνεχώς αξαιτίας των αψιμαχιών τους με Έλληνες και  Πέρσες και γιαυτό δεν άφησαν πίσω τους ερείπια. Το μόνο ίχνος τους είναι τεράστιοι τάφοι – τύμβοι που έχουν βρεθεί από τη Μογγολία μέχρι τη Μαύρη Θάλασσα. Η ανακάλυψη του θησαυρού έγινε στα βουνά Kurgan του Καυκάσου στη νότια Ρωσία από τα μέσα του 2013, αλλά είχε κρατηθεί μυστικό, για να αποφευχθεί η πλιατσικολογία.

Πηγή: crashonline.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η χαμένη αποικία Roanoke και η μυστηριώδης λέξη Croatoan

Croatoan : Μια μυστηριώδης λέξη που έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον των απανταχού κυνηγών του μυστηρίου, εδώ και αιώνες. Τι συνέβη στη χαμένη αποικία της Βόρειας Καρολίνας, στο Roanoke Island ; Πολλές θεωρίες έχουν προταθεί αλλά καμιά μέχρι τώρα δεν έχει επικρατήσει ως η πιο πιθανή, αντίθετα ο γρίφος μεγαλώνει. Μια ομάδα εποίκων εξαφανίστηκε στη Βόρεια Αμερική χωρίς κανένα ίχνος και κανείς δεν έχει βρει στοιχεία για την τύχη τους εδώ και αιώνες. Η αποικία Roanoke ήταν ο πρώτος αγγλικός οικισμός στην Αμερική. Αφού έμαθε για μια πλούσια, όμορφη περιοχή στην Αμερική η Βασίλισσα Ελισάβετ Ι, της Αγγλίας, αποφάσισε να προσαρτήσει αυτή τη περιοχή της Βιρτζίνια. Στη συνέχεια, έδωσε στον Sir Walter Raleigh  άδεια να δημιουργήσει μια αποικία. Θα χρηματοδοτούσε και θα σχεδίαζε την εκστρατεία στη περιοχή που βρίσκεται τώρα η Βόρεια Καρολίνα. Ο Raleigh είχε 10 χρόνια για να ολοκληρώσει την αποστολή. Το 1585, μια αποστολή με επικεφαλής τον Sir Richard Grenville,...

Aπομεινάρι από την αρχαία Θάλασσα της Τηθύος νότια της Κρήτης.

Κατα την περιήγηση της ομάδας έρευνας των αστικών μυστικών στο διαδίκτυο ''σκοντάψαμε'' σε ένα άρθρο του πρώτου θέματος με τίτλο Νότια της Κρήτης ο αρχαιότερος ωκεάνιος φλοιός στον κόσμο   το οποίο μας πληροφορεί ότι ο βυθός της Ανατολικής Μεσογείου περιέχει τον αρχαιότερο ωκεάνιο φλοιό στον κόσμο, ηλικίας έως 340 εκατομμυρίων ετών, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική έρευνα. Συγκεκριμένα πρόκειται για την υποθαλάσσια περιοχή γνωστή ως Λεκάνη του Ηροδότου , που βρίσκεται νοτιοανατολικά της Κρήτης, νοτιοδυτικά της Κύπρου και βόρεια της Αιγύπτου. Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Ρόι Γκρανότ του Πανεπιστημίου Μπεν Γκουριόν του Ισραήλ, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό γεωεπιστημών "Nature Geoscience". Στους ωκεανούς της Γης λαμβάνει χώρα μια συνεχής ανακύκλωση, καθώς στις λεγόμενες ζώνες καταβύθισης ο φλοιός εισχωρεί στον μανδύα του πλανήτη για να αναδυθεί ξανά μετά από εκατομμύρια χρόνια. Ο βυθός των θαλασσών συνήθως έχει ηλικία όχι μεγαλύτε...

Ο Άνθρωπος της Ούφρα - Αναμνήσεις από ένα χαμένο Κόσμο.

Ένα άγαλμα που η ιστορία του χάνεται στα βάθη των αιώνων και είναι γνωστό στους αρχαιολόγους με το προσωνύμιο ''άνθρωπος της Ούφρα''. Σήμερα στεγάζεται στο Αρχαιολογικό μουσείο της πόλης Şanliurfa στην Νοτιο-Ανατολική Τουρκία. Το παράξενο εύρημα ήρθε στο φως από την αρχαιολογική σκαπάνη κατά την διάρκεια  ανασκαφής σε περιοχή της αρχαίας πόλης. Σύμφωνα με τον καθηγητή KlausSchmidt, το παράξενο άγαλμα ανήκει στην ίδια τεχνοτροπία - κουλτούρα που έχτισε το θρυλικό Γκόμπεκλι Τεπέ , το αρχαιότερο λατρευτικό σύμπλεγμα της περιοχής που χρονολογείται στην λίθινη εποχή. Το εύρημα προηγείται χρονολογικά των πολιτισμών της Σουμέριας και της Αιγύπτου και κατά συνέπεια προκύπτει το ενδεχόμενο ενός αναπτυγμένου άγνωστου πολιτισμού πολύ πριν την εδραίωση  αυτών των κέντρων στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Η πόλη Ούρφα έχει μείνει γνωστή με πολλά ονόματα στην ιστορία: Ուռհա (Ουρχάι) στα Αρμενικά, Urhai στα Συριακά, Riha στα κουρδικά, الرها (Ρουχά) στα Αραβικά, Ορ...