Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Χρυσοί ναργιλέδες ηλικίας 2.400 ετών ανακαλύφθηκαν στη Ρωσία.

Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν δοχεία 2.400 ετών  κατασκευασμένα από καθαρό χρυσάφι με υπολείμματα κάνναβης και οπίου που χρησιμοποιήθηκαν κάποτε από …Σκύθες θεριακλήδες .
Η ανακάλυψη έγινε τυχαία, σε ανασκαφές για έργα ηλεκτροδότησης. Οι επιστήμονες κατάφεραν να υπολογίσουν την ηλικία των δοχείων, στα 2.400 χρόνια περίπου, σύμφωνα με δημοσίευμα της express.co.uk.
Όταν αναλύθηκε στα εργαστήρια η μαύρη ουσία που υπήρχε μέσα στα δοχεία, κατάλαβαν τι ήταν και σε τι χρησίμευαν. Τα δυο δοχεία χρησιμοποιούνταν για το κάπνισμα κάνναβης και οπίου.  Βρέθηκαν επίσης μια σειρά από άλλα χρυσά αντικείμενα που ζυγίζουν συνολικά τα 3 κιλά και ήταν θαμμένα κάτω από πηλό δλδ τρία χρυσά κύπελλα, ένα χρυσό δαχτυλίδι, δύο χρυσά περιλαίμια, και ένα χρυσό βραχιόλι.
Οι ιστορικοί πιστεύουν ότι χρησιμοποιούνταν από τους Σκύθες, μια άγρια ​​νομαδική φυλή, που κυριαρχούσε στις στέπες της Ευρασίας για περίπου 1000 χρόνια, κάτι που επιβεβαιώνει τον πατέρα της ιστορίας, τον Ηρόδοτο ο οποίος το είχε αναφέρει πρώτος στα έργα του.
Είχε γράψει ότι «οι Σκύθες χρησιμοποιούσαν ένα φυτό που παράγει τόσο καπνό που κανένα ελληνικό δεν μπορούσε να το ξεπεράσει» και το οποίο μεταφερόταν από τον ατμό»

 Οι ιστορικοί Αντρέι Μπελίνσκι, από την Σταυρούπολη, και ο Antonn Gass, της Πρωσικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Βερολίνο, λένε ότι χρησιμοποιήθηκαν για να καπνίζουν και ενδεχομένως να ετοίμαζαν, μια ισχυρή μίξη οπίου και κάνναβης για αφέψημα.
Ο κ Gass, δήλωσε: «Αυτά τα δύο φυτά -  φάρμακα χρησιμοποιούνταν ταυτόχρονα πέρα ​​από κάθε αμφιβολία.»
Οι Σκύθες ήταν νομαδικός λαός και κινούνταν συνεχώς αξαιτίας των αψιμαχιών τους με Έλληνες και  Πέρσες και γιαυτό δεν άφησαν πίσω τους ερείπια. Το μόνο ίχνος τους είναι τεράστιοι τάφοι – τύμβοι που έχουν βρεθεί από τη Μογγολία μέχρι τη Μαύρη Θάλασσα. Η ανακάλυψη του θησαυρού έγινε στα βουνά Kurgan του Καυκάσου στη νότια Ρωσία από τα μέσα του 2013, αλλά είχε κρατηθεί μυστικό, για να αποφευχθεί η πλιατσικολογία.

Πηγή: crashonline.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Chupacabra (τσουπακάμπρα)

Ο θρύλος λέει πως το «τέρας» αυτό από τη Λατινική Αμερική επιτίθεται στα κοπάδια, κυρίως τις κατσίκες, και ρουφά το αίμα τους. Το όνομά του είναι chupacabra, από τις ισπανικές λέξεις chupar που σημαίνει ρουφώ και cabra που σημαίνει κατσίκα.

Οι περιγραφές του θρυλικού αυτού όντος ποικίλουν: άλλοι λένε πως μοιάζει με ερπετό με μυτερά πτερύγια στην πλάτη κι άλλοι με άτριχο σκύλο με μεγάλα δόντια και μακριά νύχια.Το τσουπακάμπρα θεωρείται κρυπτίδιο, δηλαδή ζώο που η ύπαρξή του δεν έχει αποδειχτεί αλλά πιστεύεται ότι ανήκει στην παραδοσιακή λαογραφία και τη σύγχρονη τάση για μυθοπλασία. Περιγράφεται ως ένα μικρό (ύψος έως 1,2 μέτρα) πλάσμα με πράσινες φολίδες και αιχμηρές προεξοχές, καθώς και με πολύ κοφτερά και μακριά δόντια. Μερικοί μάρτυρες ισχυρίζονται ότι διαθέτει φτερά σαν της νυχτερίδας και κόκκινα μάτια που έχουν την ιδιότητα να υπνωτίζουν. Επιτίθεται κυρίως σε αιγοπρόβατα, τα οποία δαγκώνει και απομυζά ολόκληρο το αίμα τους, ενώ πιστεύεται πως η καταγωγή του είναι εξωγήινη. Πολλοί…

Τα Μυστήρια των συντριβανιών της πλατείας Γεωργίου στην Πάτρα.

Η ιστορία μας αρχίζει το 1875 επί δημαρχίας Γεωργίου Ρούφου, όταν στην πλατεία Γεωργίου τοποθετήθηκαν δύο θαυμάσια και περίτεχνα συντριβάνια.
Τα συντριβάνια τοποθέτησε η Γαλλική εταιρεία που είχε αναλάβει τα υδραυλικά έργα στην Πάτρα και στοίχισαν συνολικά 70.000 δρχ. ποσό υπέρογκο για τις οικονομικές δυνατότητες της τότε Ελλάδας.
 Το κάθε συντριβάνι κοσμείται από τέσσερις μπρούτζινους γρύπες και στην κορυφή του κάτω συντριβανιού ορθώνεται μια υδροχόος, στο δε πάνω συντριβάνι ένας αυλητής. Σε φύλλο της εποχής η Αθηναϊκή εφημερίδα Στοά γράφει: «Το κοινόν της πόλεως από τινών ημερών συρρέει περίεργον εις την πλατείαν του Γεωργίου προς θέαν των υδραυλικών έργων της Γαλλικής εταιρείας. Μέχρι της ημέρας ταύτης εστήθη το εν των αναβρυτηρίων, περί ου οι ειδότες λέγουσι ότι είναι όμοιον των εν Παρισίοις.

Η αξία αυτού ανεβαίνει τας 25.000 δραχμών, εκτός της μαρμάρινης λεκάνης και λοιπής εργασίας. Το ύψος αυτού ανέρχεται εις 7 μέτρα, συνίσταται δε εις στήλην πλατείαν εξ ορυχάλκου, εν μέσ…

Ο Μυστηριώδης Δίσκος της Φαιστού και το Κοσμικό Μήνυμα που μεταφέρει.

Προσφάτως ξεφυλίζοντας ένα περιοδικό ποικίλης ύλης, σκόνταψα σε ένα αρθράκι που επικαλούμενο κάποιον επιστήμονα αρχαιολόγο - γλωσσολόγο εν ονόματι Δρ. Γκάρεθ Oυενς, ανέφερε ότι μεταφράστηκε ο κώδικας του Δίσκου της Φαιστού!!! Αμέσως και με την συνδρομή της νέας τεχνολογίας αναζήτησα στο διαδίκτυο πληροφορίες για το θέμα. Διαπίστωσα ότι σχεδόν κάθε έντυπο και ηλεκτρονικό μέσο το Φθινόπωρο του 2014 είχε αναφερθεί στο θέμα.
Συγκεκριμένα ο Δρ. Όουενς εκτιμά ότι τα σημεία σε γραφή μινωική που είναι χαραγμένα στις δύο πλευρές του δίσκου, διαβάζονται από έξω προς τα μέσα, με την λέξη I-QE-KU-RJA (YGEIAN + AGAPH), να εμφανίζεται σε τρία διαφορετικά σημεία στην μια πλευρά του δίσκου της Φαιστού, η οποία και δίνει και την ερμηνεία της ανάλογα με την θέση που βρίσκεται. Χαρακτήρισε δε τον δίσκο της Φαιστού το πρώτο μινωικό cd-rom στην ιστορία.
Δήλωσε μάλιστα πεπεισμένος ότι το περιεχόμενο του δίσκου είναι μια προσευχή προς την μητέρα. «Η μια πλευρά είναι αφιερωμένη στην έγκυο γυναίκα, ε…