Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Mυστηριώδεις κύκλοι εμφανίστηκαν στον βυθό της Αδριατικής.

Κατά μήκος των ακτών του νησιού της «Dugi Otok», που βρίσκεται στο κέντρο της περιοχής Dalamtia κοντά στην πόλη Ζαντάρ, οι ερευνητές έχουν εντοπίσειι περίπου 28 κύκλους, όλοι τους με την ίδια σχεδόν διάμετρο στα 50 μέτρα. Περιέργως, αυτοί οι κύκλοι βρίσκονται στην ίδια απόσταση από την ακτή και σε απόσταση μεταξύ τους, περίπου 300 μέτρα.
Συνολικά,  έχουν εντοπιστεί πάνω από 50 κύκλοι κοντά στα νησιά Premuda, Molat, Unije, Susak και Srakane, με τους ερευνητές να λένε ότι μπορεί να υπάρχουν και άλλοι κύκλοι που δεν έχουν ανακαλυφθεί ακόμη.

Η ανακάλυψη έγινε κατά την διάρκεια εξερευνητικής αποστολής καταγραφής θαλασσίων ειδών στην περιοχή. Στην συνέχεια, ειδικοί  ερευνητές μελέτησαν τα φαινόμενα μέσω δορυφορικών φωτογραφιών και μετά με εικόνες από τις ζώνες που είχαν ερευνήσει δύτες. Δεδομένου ότι δεν μπορούν να βρουν μια λογική εξήγηση για αυτούς τους μυστηριώδεις κύκλους, πολλές θεωρίες βγαίνουν στην επιφάνεια. Σύμφωνα με τον θαλάσσιο βιολόγο Mosor Prvan, στο εσωτερικό αυτών των κύκλων τίποτα δεν μπορεί να φυτρώσει λόγω της λάσπης και της άμμου.
Από την άλλη οι κάτοικοι φαίνεται να συνδέουν τους κύκλους με παράξενες λάμψεις που εμφανίζονται συχνά στον ουρανό. Οι ερευνητές των ΑΤΙΑ προτείνουν ότι οι μυστηριώδεις κύκλοι θα μπορούσαν να έχουν προκληθεί από …άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα.

Η εικόνα που σχηματίστηκε έπειτα από τις 'ερευνες είναι σαν κάποιος ή κάτι να αφαίρεσε από τον βυθό τα θαλάσσια φυτά με ένα τεράστιο εργαλείο. Οι ειδικοί αδυνατούν να κατανοήσουν πως έχουν δημιουργηθεί οι κύκλοι και για ποιο μυστηριώδη λόγο. Οι ερευνητές έχουν προσπαθήσει να ανακαλύψουν εάν το φαινόμενο αυτό θα μπορούσε να έχει προκληθεί από παράνομη αλιεία με δυναμίτη ή από έρευνες για πετρέλαιο, αλλά οι ειδικοί στους τομείς αυτούς είναι κατηγοριματικοί ότι οι δραστηριότητες αυτές αφήνουν πίσω τους διαφορετικά ίχνη. Σε εξέλιξη βρίσκεται η χημική ανάλυση του εδάφους εντός των κύκλων η οποία θα μπορούσε ενδεχομένως να μας δώσει περισσότερα στοιχεία.

Τέλος θα πρέπει να αναφερθεί ότι υπάρχουν αναφορές που χρονολογούνται από το 1997, όπου οι τοπικές αρχές δέχθηκαν πολλά τηλεφωνήματα για θεάσεις λαμπερών σφαιρών που βυθίστηκαν στη θάλασσα.  Το φαινόμενο αυτό δεν έχει εξηγηθεί και κανείς δεν ξέρει τι είναι αυτά τα μυστηριώδη αντικείμενα.
Το επιτελείο Στρατού έχει αρνηθεί οποιαδήποτε ανάμιξη με τον σχηματισμό των μυστήριων κύκλων.

Πηγή:  The Mysterious underwater circles of Croatia were created by UFO’s?

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Chupacabra (τσουπακάμπρα)

Ο θρύλος λέει πως το «τέρας» αυτό από τη Λατινική Αμερική επιτίθεται στα κοπάδια, κυρίως τις κατσίκες, και ρουφά το αίμα τους. Το όνομά του είναι chupacabra, από τις ισπανικές λέξεις chupar που σημαίνει ρουφώ και cabra που σημαίνει κατσίκα.

Οι περιγραφές του θρυλικού αυτού όντος ποικίλουν: άλλοι λένε πως μοιάζει με ερπετό με μυτερά πτερύγια στην πλάτη κι άλλοι με άτριχο σκύλο με μεγάλα δόντια και μακριά νύχια.Το τσουπακάμπρα θεωρείται κρυπτίδιο, δηλαδή ζώο που η ύπαρξή του δεν έχει αποδειχτεί αλλά πιστεύεται ότι ανήκει στην παραδοσιακή λαογραφία και τη σύγχρονη τάση για μυθοπλασία. Περιγράφεται ως ένα μικρό (ύψος έως 1,2 μέτρα) πλάσμα με πράσινες φολίδες και αιχμηρές προεξοχές, καθώς και με πολύ κοφτερά και μακριά δόντια. Μερικοί μάρτυρες ισχυρίζονται ότι διαθέτει φτερά σαν της νυχτερίδας και κόκκινα μάτια που έχουν την ιδιότητα να υπνωτίζουν. Επιτίθεται κυρίως σε αιγοπρόβατα, τα οποία δαγκώνει και απομυζά ολόκληρο το αίμα τους, ενώ πιστεύεται πως η καταγωγή του είναι εξωγήινη. Πολλοί…

Τα Μυστήρια των συντριβανιών της πλατείας Γεωργίου στην Πάτρα.

Η ιστορία μας αρχίζει το 1875 επί δημαρχίας Γεωργίου Ρούφου, όταν στην πλατεία Γεωργίου τοποθετήθηκαν δύο θαυμάσια και περίτεχνα συντριβάνια.
Τα συντριβάνια τοποθέτησε η Γαλλική εταιρεία που είχε αναλάβει τα υδραυλικά έργα στην Πάτρα και στοίχισαν συνολικά 70.000 δρχ. ποσό υπέρογκο για τις οικονομικές δυνατότητες της τότε Ελλάδας.
 Το κάθε συντριβάνι κοσμείται από τέσσερις μπρούτζινους γρύπες και στην κορυφή του κάτω συντριβανιού ορθώνεται μια υδροχόος, στο δε πάνω συντριβάνι ένας αυλητής. Σε φύλλο της εποχής η Αθηναϊκή εφημερίδα Στοά γράφει: «Το κοινόν της πόλεως από τινών ημερών συρρέει περίεργον εις την πλατείαν του Γεωργίου προς θέαν των υδραυλικών έργων της Γαλλικής εταιρείας. Μέχρι της ημέρας ταύτης εστήθη το εν των αναβρυτηρίων, περί ου οι ειδότες λέγουσι ότι είναι όμοιον των εν Παρισίοις.

Η αξία αυτού ανεβαίνει τας 25.000 δραχμών, εκτός της μαρμάρινης λεκάνης και λοιπής εργασίας. Το ύψος αυτού ανέρχεται εις 7 μέτρα, συνίσταται δε εις στήλην πλατείαν εξ ορυχάλκου, εν μέσ…

Ο Λέων του Πειραιώς και τα Χαραγμένα Σύμβολα επί αυτόν.

Το μνημείο αυτό δεν γνωρίζουμε με βεβαιότητα το πότε και για ποιον λόγο κατασκευάστηκε, πότε και για ποιον λόγο τοποθετήθηκε στον Πειραιά. Όλα όσα ξέρουμε στηρίζονται κυρίως σε διηγήσεις και θρύλους. Οι μέχρι τώρα σχετικές έρευνες επικεντρώνονται σε προσωπικές μαρτυρίες όσων είδαν το λιοντάρι με τα ίδια τους τα μάτια κατά την επίσκεψή τους στον Πειραιά.
Aπό τους αρχαίους συγγραφείς δεν έχουμε κάποιο απόσπασμα που να κάνει λόγο για το λιοντάρι. Η πρώτη αναφορά του λιμανιού ως Πόρτο Λεόνε γίνεται σε ναυτικό χάρτη του Γενοβέζου Πέτρου Βισκόντι το 1318. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι το μνημείο δεν βρισκόταν εκεί από πιο παλιά.
Ο Παυσανίας και ο Στράβωνας οι οποίοι περιγράφουν τον Πειραιά κατά την περίοδο της παρακμής του, ενώ αναφέρονται σε πολλά μνημεία, πουθενά δεν αναφέρουν το λιοντάρι. Το γεγονός αυτό οδήγησε τον Αkerblad στο συμπέρασμα ότι φτιάχτηκε περίπου το 2ο μ.Χ. αιώνα. Άλλοι ερευνητές υποθέτουν ότι φτιάχτηκε από τον μεγάλο δούκα της Αθήνας Γκυ ντε Λα Ρος και άλλοι πως φ…