Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πάουλ Αμαντέους Ντήναχ - Επιστροφή από το μέλλον...

Στην ανάρτηση μας σήμερα, θα αναφερθούμε σε ένα γεγονός παράδοξο, που έλαβε χώρα στις παρυφές του προηγούμενου αιώνα. Το 1921 ο Ελβετός φιλέλληνας Πάουλ Αμαντέους Ντίναχ έπειτα από ένα ατύχημα πέφτει σε ληθαργικό ύπνο (κλινικά νεκρός για 15 λεπτά). Η συνείδησή του διολισθαίνει μπροστά στο χρόνο. Βρίσκεται στο έτος 3906 μ.Χ., διατηρώντας όμως τη συνείδηση του εαυτού του. Είναι μεταβιωμένος στον φυσικό επιστήμονα Ανδρέα Νόρθαμ. Έρχεται σε επαφή και μας μεταφέρει τα ιστορικά γεγονότα που συγκλόνισαν την ανθρωπότητα από το 2000 μ.Χ. έως το 4000 μ.Χ. Αναφέρεται στα επιτεύγματα του μεγάλου εκείνου πολιτισμού της 4ης χιλιετηρίδος στον οποίο θα ζήσουν οι μακρινοί απόγονοι των σημερινών Ευρωπαίων. Οραματίζεται μια κοινωνική παν - γαία υπό την αιγίδα των Ευρωπαίων, η οποία διαβιώνει μέσα σε μια ανώτατη πνευματική ζωή παράλληλα με την υλική ευημερία. Οι τέχνες, τα γράμματα, ο φιλοσοφικός στοχασμός, η μεταφυσική πίστη, και όλες εν γένει οι αξίες και τα υψηλά ιδανικά, φθάνουν στο απόγειό τους. Το 3906 μ.Χ. η Κοιλάδα των Ρόδων - η πνευματική πρωτεύουσα της Γης- (κάπου στη Νότια Ευρώπη, στην περιοχή της Μεσογείου) κατοικείται από 6.000.000 ανθρώπους, οι οποίοι είναι το απαύγασμα του πνευματικού κόσμου της υδρογείου. Εκεί ο Homo Sapiens-Sapiens (Αλέξης Βόλκι) μεταμορφώνεται (αποκτώντας την υπερ-όραση, την άμεση φώτιση και επαφή με το φως) σε Homo Occidentalis-Novus, τον νέο άνθρωπο με τις ανατομικές αλλαγές στα κυριότερα εγκεφαλικά κέντρα...

Ο Πάουλ Αμαντέους Ντίναχ, κατέγραψε την εμπειρία του και παρέδωσε τα χειρόγραφά του (γραμμένα στα γερμανικά) στον μετέπειτα πρύτανη του Παντείου, Γεώργιο Παπαχατζή, τον μεταφραστή, σχολιαστή και πρώτο εκδότη του εκπληκτικού αυτού, προφητικού ή ιστορικού, κειμένου με τον τίτλο ''Η ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΩΝ ΡΟΔΩΝ''.

Ο Πάουλ περιγράφει ότι ταξίδεψε παντού στον τότε πολιτισμένο κόσμο και επισκεύτηκε την «Κοιλάδα των Ρόδων», μία ιδανική πολιτεία, την οποία και περιγράφει στα χειρόγραφα του. Στο ταξίδι του αυτό, εκτός των άλλων, διδάσκεται «Ιστορία» από έναν καθηγητή του μέλλοντος.

Η «Ιστορία» αυτή που διδάσκεται κατά το έτος 3904 μ.Χ., είναι το δικό τους παρελθόν και το δικό μας μέλλον. Για εμάς λοιπόν είναι Προφητείες και θα μας απασχολήσουν σ’ αυτή την ανάρτηση.

20ος-21ος αιώνας:

Αιώνας πολιτισμικής και πνευματικής υποβάθμισης. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να σημειωθούν στον κόσμο πολλές παρενέργειες ψυχικού βίου και σοβαρές νευροψυχικές διαταραχές. Στη συνέχεια ήρθε ένα στάδιο μηδενικής αυτοεγκατάλειψης, στο οποίο οι νέοι ήταν χωρίς ιδανικά και ως πρότυπα είχαν «ρυπαρούς τραγουδιστές», «άκαρδους Κροίσους του χρήματος» κλπ.

21ος αιώνας:

Άνευ προηγουμένου έκρηξη υπερπληθυσμού. Αυτός ο υπερπληθυσμός ήταν η αιτία πολλών δεινών.

α. Λίγες καλλιεργημένες γαίες, άρα έλλειψη τροφών. Λόγω αυτού ο άνθρωπος άρχισε να καλύπτει τις διατροφικές του ανάγκες μέσα από νέες πηγές όπως ο ωκεανός. Έτσι έχουμε τροφές από πλαγκτόν, ωκεάνια ζωόφυτα και ενάλια χλωρίδα. Το νερό γίνεται πολύτιμο αγαθό.

β. Οι πόλεις κολοσσιαίας έκτασης αναγκάζουν τους ανθρώπους να κατοικούν σε πολύ στενούς χώρους.

γ. Αρχίζει να καταβάλλεται προσπάθεια για να ελεγχθεί η δημογραφική έκρηξη.

δ. Αρχίζουν προσπάθειες για να χτυπηθεί η χωρίς όριο καταλήστευση των εθνικών οικονομιών για χάρη διαφόρων συμφερόντων.

ε. Πρώτες προσπάθειες για αποίκηση άλλων πλανητών.

στ. Οι αποστάσεις εκμηδενίζονται και ο άνθρωπος χειρίζεται όπλα ομαδικού ολέθρου. Τα όπλα αυτά σε συνδυασμό με την ηθική ανωριμότητα της εποχής που προαναφέραμε έφεραν το ανθρώπινο είδος μπροστά στον κίνδυνο της βιολογικής του εξαφάνισης. Έτσι δειλά-δειλά άρχισαν όλοι να υποτάσσονται σε έναν διεθνή νόμο.

22ος αιώνας:

Εισάγεται ο όρος της ενιαίας υπηκοότητας.

23ος αιώνας:

Το 2204 ολοκληρώνεται ο αποικισμός του πλανήτη Άρη. Η αποικία κατοικείται από 20.000.000 ανθρώπους και ευδοκιμεί για 60 χρόνια. Το 2265 γίνεται μια τεράστια καταστροφή στον πλανήτη Άρη και καταστρέφονται τα πάντα και έκτοτε δεν επαναλήφθηκε το πείραμα της αποίκησης σε άλλους πλανήτες.

24ος αιώνας:

Το 2309 μεγάλη καταστροφή χτυπά την ανθρωπότητα, της οποίας τα αίτια δεν ήταν φυσικά. Αποτελεί ακραίο μέτρο που λαμβάνεται με σκοπό να λήξει ο μακροχρόνιος πόλεμος που μαστίζει της φυλές της Γης. Γίνονται μεγάλες μετακινήσεις λαών σε νέες περιοχές.

Στις 5 Μαρτίου του 2396 αλλάζει και το ημερολόγιο. Εκείνο το έτος ονομάζεται 1. Τότε εγκαθιδρύεται οριστικά για όλη την υδρόγειο μια οικουμενική κοινοπολιτεία με έννομη τάξη. Οι ηγέτες τον αιώνα αυτό θεωρούν τους εαυτούς τους ταγμένους στην εξυπηρέτηση της ολότητας.

25ος αιώνας:

Τις πολιτικές ευθύνες τις αναλαμβάνουν κορυφαία πρόσωπα στο πεδίο των φυσικών επιστημών, τα οποία εκλέγονται από τους λαούς. Γίνεται νέα ανακατανομή των υλικών και της εργασίας με σκοπό πάντα το καλό των ανθρώπων και έτσι καταφέρνουν να έχουν αφθονία και υλικές ανέσεις. Η ειρήνη κυριαρχεί παντού. Η πνευματική όμως ανάπτυξη δεν έχει την ανάλογη άνοδο, καθώς ο κόσμος θεωρεί την τεχνολογική και οικονομική ανάπτυξη το Α και το Ω της εξέλιξης. Αυτά ισχύουν έως τον 29 ο αιώνα περίπου.

29ος αιώνας:

Έχουμε το ξεκίνημα μιας μεγάλης αναγέννησης, με την ίδρυση μιας πολιτείας στην οποία δόθηκε από τους ιδρυτές της το όνομα «Κοιλάδα των Ρόδων».

34ος αιώνας:

Η τότε ανθρωπότητα αρχίζει να αποκτά την αίσθηση της υπερόρασης.

40ος αιώνας:

Οι άνθρωποι στο σύνολό τους έχουν βαθιά εσωτερική καλλιέργεια και οι αξίες είναι πλέον πνευματικές. Κυριαρχούν τα συναισθήματα αδελφοσύνης και ευγένειας, υπάρχει συναισθηματικός πλούτος και ηθικό ανάστημα. Πιστεύουν ότι σε όλο το σύμπαν υπάρχουν όντα σε παράλληλη πορεία με την ανθρώπινη. Έχουν έντονο θρησκευτικό συναίσθημα. Όπως λέει χαρακτηριστικά ο Ντήναχ «το απίστευτο και το αδύνατο έχουν μπορέσει να το κάνουν αληθινό». Η ανθρωπότητα ζει μια νέα Χρυσή Εποχή.

Μελετώντας το βιβλίο ανακαλύπτουμε την σαφέστατη επιρροή που έχει ασκήσει η αρχαία Ελληνική γραμματεία τόσο στον ταξιδιώτη στο χρόνο Πάουλ Αμαντέους Ντίναχ όσο και στον συγγραφέα Γεώργιο Παπαχατζή. Το έργο αποπνέει αέρα πολιτείας Πλάτωνα ... και η αίσθηση της υπερόρασης σίγουρα προσπαθεί να προσεγγίσει την υπέρτατη έννοια της ''Νόησις''.

Παρόλα αυτά,  όσα αναφέρει ο Πάουλ (λέιζερ, πυρηνική ενέργεια, θερμοπυρηνική έκρηξη, τρισδιάστατες εικόνες κ.ά.) από το 1921 έως το 2000 έχουν όλα επαληθευθεί....
Τα συμπεράσματα δικά σας!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Chupacabra (τσουπακάμπρα)

Ο θρύλος λέει πως το «τέρας» αυτό από τη Λατινική Αμερική επιτίθεται στα κοπάδια, κυρίως τις κατσίκες, και ρουφά το αίμα τους. Το όνομά του είναι chupacabra, από τις ισπανικές λέξεις chupar που σημαίνει ρουφώ και cabra που σημαίνει κατσίκα.

Οι περιγραφές του θρυλικού αυτού όντος ποικίλουν: άλλοι λένε πως μοιάζει με ερπετό με μυτερά πτερύγια στην πλάτη κι άλλοι με άτριχο σκύλο με μεγάλα δόντια και μακριά νύχια.Το τσουπακάμπρα θεωρείται κρυπτίδιο, δηλαδή ζώο που η ύπαρξή του δεν έχει αποδειχτεί αλλά πιστεύεται ότι ανήκει στην παραδοσιακή λαογραφία και τη σύγχρονη τάση για μυθοπλασία. Περιγράφεται ως ένα μικρό (ύψος έως 1,2 μέτρα) πλάσμα με πράσινες φολίδες και αιχμηρές προεξοχές, καθώς και με πολύ κοφτερά και μακριά δόντια. Μερικοί μάρτυρες ισχυρίζονται ότι διαθέτει φτερά σαν της νυχτερίδας και κόκκινα μάτια που έχουν την ιδιότητα να υπνωτίζουν. Επιτίθεται κυρίως σε αιγοπρόβατα, τα οποία δαγκώνει και απομυζά ολόκληρο το αίμα τους, ενώ πιστεύεται πως η καταγωγή του είναι εξωγήινη. Πολλοί…

Τα Μυστήρια των συντριβανιών της πλατείας Γεωργίου στην Πάτρα.

Η ιστορία μας αρχίζει το 1875 επί δημαρχίας Γεωργίου Ρούφου, όταν στην πλατεία Γεωργίου τοποθετήθηκαν δύο θαυμάσια και περίτεχνα συντριβάνια.
Τα συντριβάνια τοποθέτησε η Γαλλική εταιρεία που είχε αναλάβει τα υδραυλικά έργα στην Πάτρα και στοίχισαν συνολικά 70.000 δρχ. ποσό υπέρογκο για τις οικονομικές δυνατότητες της τότε Ελλάδας.
 Το κάθε συντριβάνι κοσμείται από τέσσερις μπρούτζινους γρύπες και στην κορυφή του κάτω συντριβανιού ορθώνεται μια υδροχόος, στο δε πάνω συντριβάνι ένας αυλητής. Σε φύλλο της εποχής η Αθηναϊκή εφημερίδα Στοά γράφει: «Το κοινόν της πόλεως από τινών ημερών συρρέει περίεργον εις την πλατείαν του Γεωργίου προς θέαν των υδραυλικών έργων της Γαλλικής εταιρείας. Μέχρι της ημέρας ταύτης εστήθη το εν των αναβρυτηρίων, περί ου οι ειδότες λέγουσι ότι είναι όμοιον των εν Παρισίοις.

Η αξία αυτού ανεβαίνει τας 25.000 δραχμών, εκτός της μαρμάρινης λεκάνης και λοιπής εργασίας. Το ύψος αυτού ανέρχεται εις 7 μέτρα, συνίσταται δε εις στήλην πλατείαν εξ ορυχάλκου, εν μέσ…

Ο Λέων του Πειραιώς και τα Χαραγμένα Σύμβολα επί αυτόν.

Το μνημείο αυτό δεν γνωρίζουμε με βεβαιότητα το πότε και για ποιον λόγο κατασκευάστηκε, πότε και για ποιον λόγο τοποθετήθηκε στον Πειραιά. Όλα όσα ξέρουμε στηρίζονται κυρίως σε διηγήσεις και θρύλους. Οι μέχρι τώρα σχετικές έρευνες επικεντρώνονται σε προσωπικές μαρτυρίες όσων είδαν το λιοντάρι με τα ίδια τους τα μάτια κατά την επίσκεψή τους στον Πειραιά.
Aπό τους αρχαίους συγγραφείς δεν έχουμε κάποιο απόσπασμα που να κάνει λόγο για το λιοντάρι. Η πρώτη αναφορά του λιμανιού ως Πόρτο Λεόνε γίνεται σε ναυτικό χάρτη του Γενοβέζου Πέτρου Βισκόντι το 1318. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι το μνημείο δεν βρισκόταν εκεί από πιο παλιά.
Ο Παυσανίας και ο Στράβωνας οι οποίοι περιγράφουν τον Πειραιά κατά την περίοδο της παρακμής του, ενώ αναφέρονται σε πολλά μνημεία, πουθενά δεν αναφέρουν το λιοντάρι. Το γεγονός αυτό οδήγησε τον Αkerblad στο συμπέρασμα ότι φτιάχτηκε περίπου το 2ο μ.Χ. αιώνα. Άλλοι ερευνητές υποθέτουν ότι φτιάχτηκε από τον μεγάλο δούκα της Αθήνας Γκυ ντε Λα Ρος και άλλοι πως φ…