Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πάουλ Αμαντέους Ντήναχ - Επιστροφή από το μέλλον...

Στην ανάρτηση μας σήμερα, θα αναφερθούμε σε ένα γεγονός παράδοξο, που έλαβε χώρα στις παρυφές του προηγούμενου αιώνα. Το 1921 ο Ελβετός φιλέλληνας Πάουλ Αμαντέους Ντίναχ έπειτα από ένα ατύχημα πέφτει σε ληθαργικό ύπνο (κλινικά νεκρός για 15 λεπτά). Η συνείδησή του διολισθαίνει μπροστά στο χρόνο. Βρίσκεται στο έτος 3906 μ.Χ., διατηρώντας όμως τη συνείδηση του εαυτού του. Είναι μεταβιωμένος στον φυσικό επιστήμονα Ανδρέα Νόρθαμ. Έρχεται σε επαφή και μας μεταφέρει τα ιστορικά γεγονότα που συγκλόνισαν την ανθρωπότητα από το 2000 μ.Χ. έως το 4000 μ.Χ. Αναφέρεται στα επιτεύγματα του μεγάλου εκείνου πολιτισμού της 4ης χιλιετηρίδος στον οποίο θα ζήσουν οι μακρινοί απόγονοι των σημερινών Ευρωπαίων. Οραματίζεται μια κοινωνική παν - γαία υπό την αιγίδα των Ευρωπαίων, η οποία διαβιώνει μέσα σε μια ανώτατη πνευματική ζωή παράλληλα με την υλική ευημερία. Οι τέχνες, τα γράμματα, ο φιλοσοφικός στοχασμός, η μεταφυσική πίστη, και όλες εν γένει οι αξίες και τα υψηλά ιδανικά, φθάνουν στο απόγειό τους. Το 3906 μ.Χ. η Κοιλάδα των Ρόδων - η πνευματική πρωτεύουσα της Γης- (κάπου στη Νότια Ευρώπη, στην περιοχή της Μεσογείου) κατοικείται από 6.000.000 ανθρώπους, οι οποίοι είναι το απαύγασμα του πνευματικού κόσμου της υδρογείου. Εκεί ο Homo Sapiens-Sapiens (Αλέξης Βόλκι) μεταμορφώνεται (αποκτώντας την υπερ-όραση, την άμεση φώτιση και επαφή με το φως) σε Homo Occidentalis-Novus, τον νέο άνθρωπο με τις ανατομικές αλλαγές στα κυριότερα εγκεφαλικά κέντρα...

Ο Πάουλ Αμαντέους Ντίναχ, κατέγραψε την εμπειρία του και παρέδωσε τα χειρόγραφά του (γραμμένα στα γερμανικά) στον μετέπειτα πρύτανη του Παντείου, Γεώργιο Παπαχατζή, τον μεταφραστή, σχολιαστή και πρώτο εκδότη του εκπληκτικού αυτού, προφητικού ή ιστορικού, κειμένου με τον τίτλο ''Η ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΩΝ ΡΟΔΩΝ''.

Ο Πάουλ περιγράφει ότι ταξίδεψε παντού στον τότε πολιτισμένο κόσμο και επισκεύτηκε την «Κοιλάδα των Ρόδων», μία ιδανική πολιτεία, την οποία και περιγράφει στα χειρόγραφα του. Στο ταξίδι του αυτό, εκτός των άλλων, διδάσκεται «Ιστορία» από έναν καθηγητή του μέλλοντος.

Η «Ιστορία» αυτή που διδάσκεται κατά το έτος 3904 μ.Χ., είναι το δικό τους παρελθόν και το δικό μας μέλλον. Για εμάς λοιπόν είναι Προφητείες και θα μας απασχολήσουν σ’ αυτή την ανάρτηση.

20ος-21ος αιώνας:

Αιώνας πολιτισμικής και πνευματικής υποβάθμισης. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να σημειωθούν στον κόσμο πολλές παρενέργειες ψυχικού βίου και σοβαρές νευροψυχικές διαταραχές. Στη συνέχεια ήρθε ένα στάδιο μηδενικής αυτοεγκατάλειψης, στο οποίο οι νέοι ήταν χωρίς ιδανικά και ως πρότυπα είχαν «ρυπαρούς τραγουδιστές», «άκαρδους Κροίσους του χρήματος» κλπ.

21ος αιώνας:

Άνευ προηγουμένου έκρηξη υπερπληθυσμού. Αυτός ο υπερπληθυσμός ήταν η αιτία πολλών δεινών.

α. Λίγες καλλιεργημένες γαίες, άρα έλλειψη τροφών. Λόγω αυτού ο άνθρωπος άρχισε να καλύπτει τις διατροφικές του ανάγκες μέσα από νέες πηγές όπως ο ωκεανός. Έτσι έχουμε τροφές από πλαγκτόν, ωκεάνια ζωόφυτα και ενάλια χλωρίδα. Το νερό γίνεται πολύτιμο αγαθό.

β. Οι πόλεις κολοσσιαίας έκτασης αναγκάζουν τους ανθρώπους να κατοικούν σε πολύ στενούς χώρους.

γ. Αρχίζει να καταβάλλεται προσπάθεια για να ελεγχθεί η δημογραφική έκρηξη.

δ. Αρχίζουν προσπάθειες για να χτυπηθεί η χωρίς όριο καταλήστευση των εθνικών οικονομιών για χάρη διαφόρων συμφερόντων.

ε. Πρώτες προσπάθειες για αποίκηση άλλων πλανητών.

στ. Οι αποστάσεις εκμηδενίζονται και ο άνθρωπος χειρίζεται όπλα ομαδικού ολέθρου. Τα όπλα αυτά σε συνδυασμό με την ηθική ανωριμότητα της εποχής που προαναφέραμε έφεραν το ανθρώπινο είδος μπροστά στον κίνδυνο της βιολογικής του εξαφάνισης. Έτσι δειλά-δειλά άρχισαν όλοι να υποτάσσονται σε έναν διεθνή νόμο.

22ος αιώνας:

Εισάγεται ο όρος της ενιαίας υπηκοότητας.

23ος αιώνας:

Το 2204 ολοκληρώνεται ο αποικισμός του πλανήτη Άρη. Η αποικία κατοικείται από 20.000.000 ανθρώπους και ευδοκιμεί για 60 χρόνια. Το 2265 γίνεται μια τεράστια καταστροφή στον πλανήτη Άρη και καταστρέφονται τα πάντα και έκτοτε δεν επαναλήφθηκε το πείραμα της αποίκησης σε άλλους πλανήτες.

24ος αιώνας:

Το 2309 μεγάλη καταστροφή χτυπά την ανθρωπότητα, της οποίας τα αίτια δεν ήταν φυσικά. Αποτελεί ακραίο μέτρο που λαμβάνεται με σκοπό να λήξει ο μακροχρόνιος πόλεμος που μαστίζει της φυλές της Γης. Γίνονται μεγάλες μετακινήσεις λαών σε νέες περιοχές.

Στις 5 Μαρτίου του 2396 αλλάζει και το ημερολόγιο. Εκείνο το έτος ονομάζεται 1. Τότε εγκαθιδρύεται οριστικά για όλη την υδρόγειο μια οικουμενική κοινοπολιτεία με έννομη τάξη. Οι ηγέτες τον αιώνα αυτό θεωρούν τους εαυτούς τους ταγμένους στην εξυπηρέτηση της ολότητας.

25ος αιώνας:

Τις πολιτικές ευθύνες τις αναλαμβάνουν κορυφαία πρόσωπα στο πεδίο των φυσικών επιστημών, τα οποία εκλέγονται από τους λαούς. Γίνεται νέα ανακατανομή των υλικών και της εργασίας με σκοπό πάντα το καλό των ανθρώπων και έτσι καταφέρνουν να έχουν αφθονία και υλικές ανέσεις. Η ειρήνη κυριαρχεί παντού. Η πνευματική όμως ανάπτυξη δεν έχει την ανάλογη άνοδο, καθώς ο κόσμος θεωρεί την τεχνολογική και οικονομική ανάπτυξη το Α και το Ω της εξέλιξης. Αυτά ισχύουν έως τον 29 ο αιώνα περίπου.

29ος αιώνας:

Έχουμε το ξεκίνημα μιας μεγάλης αναγέννησης, με την ίδρυση μιας πολιτείας στην οποία δόθηκε από τους ιδρυτές της το όνομα «Κοιλάδα των Ρόδων».

34ος αιώνας:

Η τότε ανθρωπότητα αρχίζει να αποκτά την αίσθηση της υπερόρασης.

40ος αιώνας:

Οι άνθρωποι στο σύνολό τους έχουν βαθιά εσωτερική καλλιέργεια και οι αξίες είναι πλέον πνευματικές. Κυριαρχούν τα συναισθήματα αδελφοσύνης και ευγένειας, υπάρχει συναισθηματικός πλούτος και ηθικό ανάστημα. Πιστεύουν ότι σε όλο το σύμπαν υπάρχουν όντα σε παράλληλη πορεία με την ανθρώπινη. Έχουν έντονο θρησκευτικό συναίσθημα. Όπως λέει χαρακτηριστικά ο Ντήναχ «το απίστευτο και το αδύνατο έχουν μπορέσει να το κάνουν αληθινό». Η ανθρωπότητα ζει μια νέα Χρυσή Εποχή.

Μελετώντας το βιβλίο ανακαλύπτουμε την σαφέστατη επιρροή που έχει ασκήσει η αρχαία Ελληνική γραμματεία τόσο στον ταξιδιώτη στο χρόνο Πάουλ Αμαντέους Ντίναχ όσο και στον συγγραφέα Γεώργιο Παπαχατζή. Το έργο αποπνέει αέρα πολιτείας Πλάτωνα ... και η αίσθηση της υπερόρασης σίγουρα προσπαθεί να προσεγγίσει την υπέρτατη έννοια της ''Νόησις''.

Παρόλα αυτά,  όσα αναφέρει ο Πάουλ (λέιζερ, πυρηνική ενέργεια, θερμοπυρηνική έκρηξη, τρισδιάστατες εικόνες κ.ά.) από το 1921 έως το 2000 έχουν όλα επαληθευθεί....
Τα συμπεράσματα δικά σας!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένθετος Ζωδιακός Κύκλος σε τοιχογραφία εκκλησίας του Πηλίου.

Η ομάδα έρευνας των αστικών μυστικών θα μας ταξιδέψει στο θρυλικό βουνό της Μαγνησίας, στο όρος Πήλιο. Θα μεταβούμε νοερά στην μαγευτική Τσαγκαράδα ή ακόμη πιο συγκεκριμένα στις Μηλιές. Εκεί το ενδιαφέρον μας προσέλκυσε μια εκλησία, στην κεντρική πλατεία του χωριού. Ο Ιερός Ναός των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στις Μηλιές Πηλίου ο οποίος αποτελεί δείγμα παραδοσιακής αρχιτεκτονικής με ιδιέταιρο κατασκευαστικά χαρακτήρα, αξιόλογες τοιχογραφίες και μεγάλο ιστορικό ενδιαφέρον.  Ο ρυθμός του είναι τρίκλιτη βασιλική με δώδεκα εσωτερικούς τρούλους και αποτελείται από τον πρόναο και τον κυρίως ναό. Χτίστηκε κατά τη διάρκεια της τουρκοκρατίας, από το 1741 έως το 1774, χωρίς καμπαναριό και με τέτοιο τρόπο ώστε το εξωτερικό του να μην προδίδει την αληθινή φύση του κτιρίου, για την προστασία του.  Από την προφορική παράδοση γνωρίζουμε, ότι η αγιογράφηση έχει γίνει από Αγιορείτη μοναχό και το τέμπλο, που είναι ξυλόγλυπτο και επιχρυσωμένο από ξύλο φλαμουριάς και έχει κατασκευαστεί από Ηπειρώτε

Η χαμένη αποικία Roanoke και η μυστηριώδης λέξη Croatoan

Croatoan : Μια μυστηριώδης λέξη που έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον των απανταχού κυνηγών του μυστηρίου, εδώ και αιώνες. Τι συνέβη στη χαμένη αποικία της Βόρειας Καρολίνας, στο Roanoke Island ; Πολλές θεωρίες έχουν προταθεί αλλά καμιά μέχρι τώρα δεν έχει επικρατήσει ως η πιο πιθανή, αντίθετα ο γρίφος μεγαλώνει. Μια ομάδα εποίκων εξαφανίστηκε στη Βόρεια Αμερική χωρίς κανένα ίχνος και κανείς δεν έχει βρει στοιχεία για την τύχη τους εδώ και αιώνες. Η αποικία Roanoke ήταν ο πρώτος αγγλικός οικισμός στην Αμερική. Αφού έμαθε για μια πλούσια, όμορφη περιοχή στην Αμερική η Βασίλισσα Ελισάβετ Ι, της Αγγλίας, αποφάσισε να προσαρτήσει αυτή τη περιοχή της Βιρτζίνια. Στη συνέχεια, έδωσε στον Sir Walter Raleigh  άδεια να δημιουργήσει μια αποικία. Θα χρηματοδοτούσε και θα σχεδίαζε την εκστρατεία στη περιοχή που βρίσκεται τώρα η Βόρεια Καρολίνα. Ο Raleigh είχε 10 χρόνια για να ολοκληρώσει την αποστολή. Το 1585, μια αποστολή με επικεφαλής τον Sir Richard Grenville, που αποτελούνταν απ

Aπομεινάρι από την αρχαία Θάλασσα της Τηθύος νότια της Κρήτης.

Κατα την περιήγηση της ομάδας έρευνας των αστικών μυστικών στο διαδίκτυο ''σκοντάψαμε'' σε ένα άρθρο του πρώτου θέματος με τίτλο Νότια της Κρήτης ο αρχαιότερος ωκεάνιος φλοιός στον κόσμο   το οποίο μας πληροφορεί ότι ο βυθός της Ανατολικής Μεσογείου περιέχει τον αρχαιότερο ωκεάνιο φλοιό στον κόσμο, ηλικίας έως 340 εκατομμυρίων ετών, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική έρευνα. Συγκεκριμένα πρόκειται για την υποθαλάσσια περιοχή γνωστή ως Λεκάνη του Ηροδότου , που βρίσκεται νοτιοανατολικά της Κρήτης, νοτιοδυτικά της Κύπρου και βόρεια της Αιγύπτου. Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Ρόι Γκρανότ του Πανεπιστημίου Μπεν Γκουριόν του Ισραήλ, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό γεωεπιστημών "Nature Geoscience". Στους ωκεανούς της Γης λαμβάνει χώρα μια συνεχής ανακύκλωση, καθώς στις λεγόμενες ζώνες καταβύθισης ο φλοιός εισχωρεί στον μανδύα του πλανήτη για να αναδυθεί ξανά μετά από εκατομμύρια χρόνια. Ο βυθός των θαλασσών συνήθως έχει ηλικία όχι μεγαλύτε