Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΑΤΙΑ πάνω από το Φοίνιξ των ΗΠΑ (13-03-1997)

Τη νύχτα της 13ης Μαρτίου 1997, μια γραμμή φωτός σε σχήμα V βρισκόταν πάνω σε ένα αντικείμενο γιγάντιων διαστάσεων το οποίο εισβάλει στον ουρανό του Phoenix της Arizona.
Από τότε και έως σήμερα, επίσημη εξήγηση για το συμβάν στάθηκε η σιωπή, η γελοιοποίηση και η κλασική κυβερνητική κωλυσιεργία.
Η Arizona είναι η πολιτεία του Grand Canyon, γνωστή για την έρημο της.
Από τη βραδιά της 13ης Μαρτίου 1997, γίνεται διάσημη για κάτι ολότελα καινούργιο. Τα ΑΤΙΑ!
Παράξενα φώτα έγιναν ορατά σε Nevada, Arizona και New Mexico. Οι πιο δραματικές θεάσεις συγκεντρώνονται στη περιοχή του Phoenix, όπου εκτυφλωτικά φώτα και ένα τεράστιο αντικείμενο σε σχήμα  V αιωρείται πάνω από την πόλη, με μάρτυρες εκατοντάδες πολίτες. Οι αναστατωμένοι πολίτες καλούν σε βοήθεια κάθε Κυβερνητική υποδομή.
Τα φώτα έκαναν την εμφάνιση τους νωρίς, στις 6 το απόγευμα. Υπήρξαν μάρτυρες που είδαν αεροπλάνα πάνω από το Phoenix, ίσως στρατιωτικά, ίσως όχι. Πιθανότατα είχαν σηκωθεί από την αεροπορική βάση Λουκ για να ερευνήσουν το φαινόμενο.
Αυτόπτες μάρτυρες που βρίσκονταν κοντά στο διάδρομο απογείωσης είδαν τα πολεμικά αεροσκάφη να απογειώνονται και να καταδιώκουν τις φωτεινές σφαίρες στον εναέριο χώρο της Βάσης. Παρά την επιμονή των ερευνητών στις μέρες που ακολούθησαν η Αεροπορική Βάση Λουκ αρνείται την στρατιωτική της εμπλοκή. Σύντομα όμως αλλάζουν άποψη.
Μερικούς μήνες αργότερα ο στρατός δίνει τη δική του εξήγηση στο φαινόμενο. ‘’Ανακαλύπτουν’’ την ύπαρξη εκπαιδευτικής πτήσης στη ζώνη πάνω από την οροσειρά Barry Goldwater Peak, 65 χλμ. νοτιοδυτικά του Phoenix. Επιβεβαιώνουν ότι κάποια στιγμή της 13ης Μαρτίου ομάδα αεροσκαφών Α-10 απογειώθηκαν από τη βάση Davis Monthan προς Phoenix. Τμήμα της άσκησης ήταν χρήση φωτοβολίδων από τα αεροσκάφη.
Ο στρατός δήλωσε ότι είναι ορατές από απόσταση 250χλμ. Όμως οι πολλές καταγραφές του φαινομένου, και οι πολλές διαφορετικές γωνιές λήψεις, επέτρεψαν στους ερευνητές και όχι μόνο, να αποκλείσουν την περίπτωση των φωτοβολίδων. Με ποιο τρόπο έγινε αυτό; Απλή γεωμετρία. Αφού υπήρξαν καταγραφές από διαφορετικές τοποθεσίες μπορούμε να τα τριγωνοποιήσουμε μέσα στον υπολογιστή, και να τα τοποθετήσουμε σε τρισδιάστατο τοπογραφικό χάρτη.
Από το αποτέλεσμα ήταν σαφές ότι τα φώτα βρίσκονται μπροστά από την οροσειρά (πλάγια του βουνού), και χαμηλότερα από την κορυφή της. (ο στρατός μιλάει για εκπαιδευτική πτήση πάνω από την οροσειρά).
Για την ιστορία, η κωδική ονομασία της άσκησης ήταν «επιχείρηση Πουλί του Χιονιού». Στην αμερικανική στρατιωτική ορολογία έτσι αποκαλείται ο αντιπερισπασμός.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Chupacabra (τσουπακάμπρα)

Ο θρύλος λέει πως το «τέρας» αυτό από τη Λατινική Αμερική επιτίθεται στα κοπάδια, κυρίως τις κατσίκες, και ρουφά το αίμα τους. Το όνομά του είναι chupacabra, από τις ισπανικές λέξεις chupar που σημαίνει ρουφώ και cabra που σημαίνει κατσίκα.

Οι περιγραφές του θρυλικού αυτού όντος ποικίλουν: άλλοι λένε πως μοιάζει με ερπετό με μυτερά πτερύγια στην πλάτη κι άλλοι με άτριχο σκύλο με μεγάλα δόντια και μακριά νύχια.Το τσουπακάμπρα θεωρείται κρυπτίδιο, δηλαδή ζώο που η ύπαρξή του δεν έχει αποδειχτεί αλλά πιστεύεται ότι ανήκει στην παραδοσιακή λαογραφία και τη σύγχρονη τάση για μυθοπλασία. Περιγράφεται ως ένα μικρό (ύψος έως 1,2 μέτρα) πλάσμα με πράσινες φολίδες και αιχμηρές προεξοχές, καθώς και με πολύ κοφτερά και μακριά δόντια. Μερικοί μάρτυρες ισχυρίζονται ότι διαθέτει φτερά σαν της νυχτερίδας και κόκκινα μάτια που έχουν την ιδιότητα να υπνωτίζουν. Επιτίθεται κυρίως σε αιγοπρόβατα, τα οποία δαγκώνει και απομυζά ολόκληρο το αίμα τους, ενώ πιστεύεται πως η καταγωγή του είναι εξωγήινη. Πολλοί…

Ο Λέων του Πειραιώς και τα Χαραγμένα Σύμβολα επί αυτόν.

Το μνημείο αυτό δεν γνωρίζουμε με βεβαιότητα το πότε και για ποιον λόγο κατασκευάστηκε, πότε και για ποιον λόγο τοποθετήθηκε στον Πειραιά. Όλα όσα ξέρουμε στηρίζονται κυρίως σε διηγήσεις και θρύλους. Οι μέχρι τώρα σχετικές έρευνες επικεντρώνονται σε προσωπικές μαρτυρίες όσων είδαν το λιοντάρι με τα ίδια τους τα μάτια κατά την επίσκεψή τους στον Πειραιά.
Aπό τους αρχαίους συγγραφείς δεν έχουμε κάποιο απόσπασμα που να κάνει λόγο για το λιοντάρι. Η πρώτη αναφορά του λιμανιού ως Πόρτο Λεόνε γίνεται σε ναυτικό χάρτη του Γενοβέζου Πέτρου Βισκόντι το 1318. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι το μνημείο δεν βρισκόταν εκεί από πιο παλιά.
Ο Παυσανίας και ο Στράβωνας οι οποίοι περιγράφουν τον Πειραιά κατά την περίοδο της παρακμής του, ενώ αναφέρονται σε πολλά μνημεία, πουθενά δεν αναφέρουν το λιοντάρι. Το γεγονός αυτό οδήγησε τον Αkerblad στο συμπέρασμα ότι φτιάχτηκε περίπου το 2ο μ.Χ. αιώνα. Άλλοι ερευνητές υποθέτουν ότι φτιάχτηκε από τον μεγάλο δούκα της Αθήνας Γκυ ντε Λα Ρος και άλλοι πως φ…

Τα Μυστήρια των συντριβανιών της πλατείας Γεωργίου στην Πάτρα.

Η ιστορία μας αρχίζει το 1875 επί δημαρχίας Γεωργίου Ρούφου, όταν στην πλατεία Γεωργίου τοποθετήθηκαν δύο θαυμάσια και περίτεχνα συντριβάνια.
Τα συντριβάνια τοποθέτησε η Γαλλική εταιρεία που είχε αναλάβει τα υδραυλικά έργα στην Πάτρα και στοίχισαν συνολικά 70.000 δρχ. ποσό υπέρογκο για τις οικονομικές δυνατότητες της τότε Ελλάδας.
 Το κάθε συντριβάνι κοσμείται από τέσσερις μπρούτζινους γρύπες και στην κορυφή του κάτω συντριβανιού ορθώνεται μια υδροχόος, στο δε πάνω συντριβάνι ένας αυλητής. Σε φύλλο της εποχής η Αθηναϊκή εφημερίδα Στοά γράφει: «Το κοινόν της πόλεως από τινών ημερών συρρέει περίεργον εις την πλατείαν του Γεωργίου προς θέαν των υδραυλικών έργων της Γαλλικής εταιρείας. Μέχρι της ημέρας ταύτης εστήθη το εν των αναβρυτηρίων, περί ου οι ειδότες λέγουσι ότι είναι όμοιον των εν Παρισίοις.

Η αξία αυτού ανεβαίνει τας 25.000 δραχμών, εκτός της μαρμάρινης λεκάνης και λοιπής εργασίας. Το ύψος αυτού ανέρχεται εις 7 μέτρα, συνίσταται δε εις στήλην πλατείαν εξ ορυχάλκου, εν μέσ…