Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μεγάλη ανακάλυψη στην Κίνα: Σωλήνες 150.000 ετών.

Προτού ξεκινήσουμε την αναφορά μας στην παράξενη αυτή ανακάλυψη στην Κίνα θα επικαλεστούμε ένα όρο και θα τον αναλύσουμε. Ο όρος είναι Oopart (out of place artifact) και ερμηνεύεται ως εκτός τόπου τεχνολογική κατασκευή ή τεχνούργημα. Πρόκειται για έναν όρο που χρησιμοποιείται για δεκάδες προϊστορικών αντικειμένων που βρέθηκαν σε διάφορα μέρη του κόσμου που φαίνεται να δείχνουν ένα επίπεδο τεχνολογικής προόδου, αταίριαστο με την εποχή στην οποία έγιναν.  Τα ''Oopart s'' συχνά δεν γίνονται αποδεκτά από τους συμβατικούς επιστήμονες αλλά σίγουρα αποτελλούν πηγή έμπνευσης για κάποιους ερευνητές που είναι διαθέσιμοι να επεξεργαστούν και να εργαστούν πάνω σε εναλλακτικές θεωρίες.

 Σε μια μυστηριώδη πυραμίδα στην Κίνα στην επαρχία Qinghai  κοντά στο Όρος Baigong ανακαλύφθηκαν τρεις σπηλιές γεμάτες με σωλήνες που οδηγούν σε μια κοντινή λίμνη με θαλασσινό νερό. Υπάρχουν επίσης σωλήνες κάτω από το πυθμένα της λίμνης και στην ακτή. Οι σωλήνες από σίδηρο παρουσιάζουν διακυμάνσεις στο μέγεθος, με κάποια τμήματα να είναι μικρότερα από ό, τι μια οδοντογλυφίδα. Το πιο παράξενο γεγονός είναι ότι η ηλικία τους υπολογίστηκε περίπου 150.000 χρόνια. 


Η χρονολόγηση πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Γεωλογίας του Πεκίνου και η ηλικία των σιδερένιων σωλήνων καθορίστηκε στα 150.000 χρόνια, σύμφωνα με τον Brian Dunning του Skeptoid.com. Αν αυτό αληθεύει τότε η ανθρώπινη ιστορία όπως την γνωρίζουμε ανατρέπεται και πρέπει να ξαναγραφεί.

Η χρονολόγηση έγινε με τη χρήση θερμοφωταύγειας, μια τεχνική που καθορίζει πόσο καιρό πριν κρυσταλλικό ορυκτό εκτέθηκε στο φως του ήλιου ή θερμάνθηκε. Τα αποτελέσματα της μέτρησης (150.000 χρόνια) δεν μπορούν να δικαιολογηθούν με τις υπάρχουσες ιστορικές πηγές που αφορούν την περιοχή καθώς αυτή κατοικείτο από Νομάδες και σε καμιά περίπτωση δεν θα μπορούσαν να αφήσουν πίσω τους τέτοιες δομές. Αν το σκεφτούμε περισσότερο, ο άνθρωπος όπως τον ξέρουμε σήμερα απαντάται στην γή τα τελευταία 30.000 χρόνια.

Την αποκάληψη έκανε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua στην Κίνα, το οποίο ανέφερε σχετικά με την πυραμίδα και τους σωλήνες, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει  έρευνα από μια ομάδα επιστημόνων το 2002.

 Αν και ορισμένοι έχουν προσπαθήσει να εξηγήσουν την ύπαρξη των σωλήνων ως ένα φυσικό φαινόμενο, ο Τζι Γιανγκ, ένας ερευνητής της Κινεζικής Ακαδημίας Κοινωνικών Επιστημών, είπε  η πυραμίδα της Xinhua μπορεί να έχει κατασκευαστεί από νοήμονα όντα. Δεν απορρίπτεται η θεωρία ότι  αρχαίοι εξωγήινοι μπορεί να είναι υπεύθυνοι, λέγοντας ότι αυτή η θεωρία είναι «κατανοητή και αξίζει να την εξετάσουμε ... αλλά πρέπει να χρησιμοποιηθούν επιστημονικά μέσα  για να αποδειχθεί αν είναι ή δεν είναι αλήθεια.

 Μια άλλη θεωρία θέλει να χτίστηκε από τον προϊστορικό άνθρωπο με τεχνικές που για κάποιους λόγους ξεχάστηκαν ή χάθηκαν από τους ανθρώπους της μεταγενέστερης περιόδου.

Οι πληροφορίες θέλουν τους σωλήνες να οδηγούν σε μια αλμυρή λίμνη, αν και σε
κοντινή απόσταση υπάρχει μια δίδυμη λίμνη που περιέχει γλυκό νερό  . Το γύρω τοπίο είναι διάσπαρτο με ερείπεια που περιγράφονται ως "πέτρες με περίεργο σχήμα".  Βράχοι προεξέχουν από το έδαφος όπως σπασμένες κολόνες.

 Ο επικεφαλής του τμήματος διαφήμισης στην τοπική αυτοδιοίκηση Delingha είπε ότι οι σωλήνες Xinhua αναλύθηκαν σε τοπικό χυτηρίο και δεν κατέστει δυνατό να εντοπιστεί το 8 τοις εκατό του υλικού. Το υπόλοιπο αποτελείται από οξείδιο του σιδήρου, διοξείδιο του πυριτίου και οξείδιο του ασβεστίου. Το διοξείδιο του πυριτίου και το οξείδιο του ασβεστίου είναι προϊόντα μεγάλης αλληλεπίδρασης μεταξύ του σιδήρου και περιβάλλοντα ψαμμίτη, δείχνοντας την αρχαία ηλικία των σωλήνων.  Ο Liu Shaolin, ο μηχανικός που έκανε την ανάλυση, δήλωσε: "Αυτό το αποτέλεσμα έχει κάνει την περιοχή ακόμη πιο μυστηριώδης

 "Η φύση είναι σκληρή εδώ», είπε. "Δεν υπάρχουν κάτοικοι πόσο μάλλον σύγχρονη βιομηχανία στην περιοχή, μόνο λίγοι  βοσκοί στα βόρεια του βουνού."

Για να αυξήσει περαιτέρω το μυστήριο, Ο Zheng Jiandong,
ένας γεωλόγος ερευνητής του υπουργείου σεισμεικών ερευνών της Κίνας είπε στην  εφημερίδα Λαϊκή Ημερησία το 2007 ότι ορισμένοι από τους σωλήνες βρέθηκαν να είναι άκρως ραδιενεργοί.

 Άλλες θεωρίες

 Ο προαναφερθείς  γεωλόγος ερευνητής Jiandong, είπε  ότι μπορεί πλούσιο σε σίδηρο μάγμα να έχει ανέρθει από τα έγκατα της Γης, μεταφέροντας το σίδερο σε σχισμές όπου έχει στερεοποιηθεί και μορφοποιηθεί σε σωλήνες. Αν και παραδέχτηκε, «Υπάρχει πράγματι κάτι το μυστηριώδες σχετικά με αυτές τις σωλήνεςΑνέφερε τη ραδιενέργεια ως παράδειγμα στις παράξενες ιδιότητες των σωλήνων.

Άλλοι θεωρούν ότι ιζήματα σιδήρου μπορεί να έχουν πλυθεί μέσα στις σχισμές καθώς μεταφέρονται με το νερό κατά τη διάρκεια των πλημμυρών με αποτέλεσμα να δημιουργούνται οι πολύ μικρής διατομής σωλήνες που αναφερθήκαμε αρχικά.

Μια άλλη θεωρία θέλει τους σωλήνες να προέρχονται από απολιθωμένες ρίζες  δέντρων. Είναι γεγονός και αναφέρθηκε σε εβδομαδιαία επιστημονικό περιοδικό το 2003 ( )
Xinmin Weekly reported in 2003
Xinmin Weekly reported in 2003
Xinmin Weekly reported in 2003
Xinmin Weekly reported in 2003
Xinmin Weekly reported in 2003
ότι οι επιστήμονες διαπίστωσαν φυτική ύλη σε μια ανάλυση των σωλήνων και βρήκαν επίσης ότι έμοιαζε με τους δακτυλίους δέντρων. Το άρθρο αναφέρεται στη διαπίστωση  μιας γεωλογικής θεωρίας ότι σε ορισμένες θερμοκρασίες και υπό ορισμένες χημικές συνθήκες, οι ρίζες των δέντρων μπορεί να υποβληθούν σε διαγένεση (μετασχηματισμός του εδάφους σε βράχο) και άλλες διαδικασίες που μπορούν να παράγουν σχηματισμούς σιδήρου.

Πηγή:    Epoch Times


 
Oopart (out of place artifact)
Oopart (out of place artifact)
Oopart (out of place artifact)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η χαμένη αποικία Roanoke και η μυστηριώδης λέξη Croatoan

Croatoan : Μια μυστηριώδης λέξη που έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον των απανταχού κυνηγών του μυστηρίου, εδώ και αιώνες. Τι συνέβη στη χαμένη αποικία της Βόρειας Καρολίνας, στο Roanoke Island ; Πολλές θεωρίες έχουν προταθεί αλλά καμιά μέχρι τώρα δεν έχει επικρατήσει ως η πιο πιθανή, αντίθετα ο γρίφος μεγαλώνει. Μια ομάδα εποίκων εξαφανίστηκε στη Βόρεια Αμερική χωρίς κανένα ίχνος και κανείς δεν έχει βρει στοιχεία για την τύχη τους εδώ και αιώνες. Η αποικία Roanoke ήταν ο πρώτος αγγλικός οικισμός στην Αμερική. Αφού έμαθε για μια πλούσια, όμορφη περιοχή στην Αμερική η Βασίλισσα Ελισάβετ Ι, της Αγγλίας, αποφάσισε να προσαρτήσει αυτή τη περιοχή της Βιρτζίνια. Στη συνέχεια, έδωσε στον Sir Walter Raleigh  άδεια να δημιουργήσει μια αποικία. Θα χρηματοδοτούσε και θα σχεδίαζε την εκστρατεία στη περιοχή που βρίσκεται τώρα η Βόρεια Καρολίνα. Ο Raleigh είχε 10 χρόνια για να ολοκληρώσει την αποστολή. Το 1585, μια αποστολή με επικεφαλής τον Sir Richard Grenville, που αποτελούνταν απ

Ένθετος Ζωδιακός Κύκλος σε τοιχογραφία εκκλησίας του Πηλίου.

Η ομάδα έρευνας των αστικών μυστικών θα μας ταξιδέψει στο θρυλικό βουνό της Μαγνησίας, στο όρος Πήλιο. Θα μεταβούμε νοερά στην μαγευτική Τσαγκαράδα ή ακόμη πιο συγκεκριμένα στις Μηλιές. Εκεί το ενδιαφέρον μας προσέλκυσε μια εκλησία, στην κεντρική πλατεία του χωριού. Ο Ιερός Ναός των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στις Μηλιές Πηλίου ο οποίος αποτελεί δείγμα παραδοσιακής αρχιτεκτονικής με ιδιέταιρο κατασκευαστικά χαρακτήρα, αξιόλογες τοιχογραφίες και μεγάλο ιστορικό ενδιαφέρον.  Ο ρυθμός του είναι τρίκλιτη βασιλική με δώδεκα εσωτερικούς τρούλους και αποτελείται από τον πρόναο και τον κυρίως ναό. Χτίστηκε κατά τη διάρκεια της τουρκοκρατίας, από το 1741 έως το 1774, χωρίς καμπαναριό και με τέτοιο τρόπο ώστε το εξωτερικό του να μην προδίδει την αληθινή φύση του κτιρίου, για την προστασία του.  Από την προφορική παράδοση γνωρίζουμε, ότι η αγιογράφηση έχει γίνει από Αγιορείτη μοναχό και το τέμπλο, που είναι ξυλόγλυπτο και επιχρυσωμένο από ξύλο φλαμουριάς και έχει κατασκευαστεί από Ηπειρώτε

Aπομεινάρι από την αρχαία Θάλασσα της Τηθύος νότια της Κρήτης.

Κατα την περιήγηση της ομάδας έρευνας των αστικών μυστικών στο διαδίκτυο ''σκοντάψαμε'' σε ένα άρθρο του πρώτου θέματος με τίτλο Νότια της Κρήτης ο αρχαιότερος ωκεάνιος φλοιός στον κόσμο   το οποίο μας πληροφορεί ότι ο βυθός της Ανατολικής Μεσογείου περιέχει τον αρχαιότερο ωκεάνιο φλοιό στον κόσμο, ηλικίας έως 340 εκατομμυρίων ετών, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική έρευνα. Συγκεκριμένα πρόκειται για την υποθαλάσσια περιοχή γνωστή ως Λεκάνη του Ηροδότου , που βρίσκεται νοτιοανατολικά της Κρήτης, νοτιοδυτικά της Κύπρου και βόρεια της Αιγύπτου. Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Ρόι Γκρανότ του Πανεπιστημίου Μπεν Γκουριόν του Ισραήλ, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό γεωεπιστημών "Nature Geoscience". Στους ωκεανούς της Γης λαμβάνει χώρα μια συνεχής ανακύκλωση, καθώς στις λεγόμενες ζώνες καταβύθισης ο φλοιός εισχωρεί στον μανδύα του πλανήτη για να αναδυθεί ξανά μετά από εκατομμύρια χρόνια. Ο βυθός των θαλασσών συνήθως έχει ηλικία όχι μεγαλύτε