Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μεγάλη ανακάλυψη στην Κίνα: Σωλήνες 150.000 ετών.

Προτού ξεκινήσουμε την αναφορά μας στην παράξενη αυτή ανακάλυψη στην Κίνα θα επικαλεστούμε ένα όρο και θα τον αναλύσουμε. Ο όρος είναι Oopart (out of place artifact) και ερμηνεύεται ως εκτός τόπου τεχνολογική κατασκευή ή τεχνούργημα. Πρόκειται για έναν όρο που χρησιμοποιείται για δεκάδες προϊστορικών αντικειμένων που βρέθηκαν σε διάφορα μέρη του κόσμου που φαίνεται να δείχνουν ένα επίπεδο τεχνολογικής προόδου, αταίριαστο με την εποχή στην οποία έγιναν.  Τα ''Oopart s'' συχνά δεν γίνονται αποδεκτά από τους συμβατικούς επιστήμονες αλλά σίγουρα αποτελλούν πηγή έμπνευσης για κάποιους ερευνητές που είναι διαθέσιμοι να επεξεργαστούν και να εργαστούν πάνω σε εναλλακτικές θεωρίες.

 Σε μια μυστηριώδη πυραμίδα στην Κίνα στην επαρχία Qinghai  κοντά στο Όρος Baigong ανακαλύφθηκαν τρεις σπηλιές γεμάτες με σωλήνες που οδηγούν σε μια κοντινή λίμνη με θαλασσινό νερό. Υπάρχουν επίσης σωλήνες κάτω από το πυθμένα της λίμνης και στην ακτή. Οι σωλήνες από σίδηρο παρουσιάζουν διακυμάνσεις στο μέγεθος, με κάποια τμήματα να είναι μικρότερα από ό, τι μια οδοντογλυφίδα. Το πιο παράξενο γεγονός είναι ότι η ηλικία τους υπολογίστηκε περίπου 150.000 χρόνια. 


Η χρονολόγηση πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Γεωλογίας του Πεκίνου και η ηλικία των σιδερένιων σωλήνων καθορίστηκε στα 150.000 χρόνια, σύμφωνα με τον Brian Dunning του Skeptoid.com. Αν αυτό αληθεύει τότε η ανθρώπινη ιστορία όπως την γνωρίζουμε ανατρέπεται και πρέπει να ξαναγραφεί.

Η χρονολόγηση έγινε με τη χρήση θερμοφωταύγειας, μια τεχνική που καθορίζει πόσο καιρό πριν κρυσταλλικό ορυκτό εκτέθηκε στο φως του ήλιου ή θερμάνθηκε. Τα αποτελέσματα της μέτρησης (150.000 χρόνια) δεν μπορούν να δικαιολογηθούν με τις υπάρχουσες ιστορικές πηγές που αφορούν την περιοχή καθώς αυτή κατοικείτο από Νομάδες και σε καμιά περίπτωση δεν θα μπορούσαν να αφήσουν πίσω τους τέτοιες δομές. Αν το σκεφτούμε περισσότερο, ο άνθρωπος όπως τον ξέρουμε σήμερα απαντάται στην γή τα τελευταία 30.000 χρόνια.

Την αποκάληψη έκανε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua στην Κίνα, το οποίο ανέφερε σχετικά με την πυραμίδα και τους σωλήνες, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει  έρευνα από μια ομάδα επιστημόνων το 2002.

 Αν και ορισμένοι έχουν προσπαθήσει να εξηγήσουν την ύπαρξη των σωλήνων ως ένα φυσικό φαινόμενο, ο Τζι Γιανγκ, ένας ερευνητής της Κινεζικής Ακαδημίας Κοινωνικών Επιστημών, είπε  η πυραμίδα της Xinhua μπορεί να έχει κατασκευαστεί από νοήμονα όντα. Δεν απορρίπτεται η θεωρία ότι  αρχαίοι εξωγήινοι μπορεί να είναι υπεύθυνοι, λέγοντας ότι αυτή η θεωρία είναι «κατανοητή και αξίζει να την εξετάσουμε ... αλλά πρέπει να χρησιμοποιηθούν επιστημονικά μέσα  για να αποδειχθεί αν είναι ή δεν είναι αλήθεια.

 Μια άλλη θεωρία θέλει να χτίστηκε από τον προϊστορικό άνθρωπο με τεχνικές που για κάποιους λόγους ξεχάστηκαν ή χάθηκαν από τους ανθρώπους της μεταγενέστερης περιόδου.

Οι πληροφορίες θέλουν τους σωλήνες να οδηγούν σε μια αλμυρή λίμνη, αν και σε
κοντινή απόσταση υπάρχει μια δίδυμη λίμνη που περιέχει γλυκό νερό  . Το γύρω τοπίο είναι διάσπαρτο με ερείπεια που περιγράφονται ως "πέτρες με περίεργο σχήμα".  Βράχοι προεξέχουν από το έδαφος όπως σπασμένες κολόνες.

 Ο επικεφαλής του τμήματος διαφήμισης στην τοπική αυτοδιοίκηση Delingha είπε ότι οι σωλήνες Xinhua αναλύθηκαν σε τοπικό χυτηρίο και δεν κατέστει δυνατό να εντοπιστεί το 8 τοις εκατό του υλικού. Το υπόλοιπο αποτελείται από οξείδιο του σιδήρου, διοξείδιο του πυριτίου και οξείδιο του ασβεστίου. Το διοξείδιο του πυριτίου και το οξείδιο του ασβεστίου είναι προϊόντα μεγάλης αλληλεπίδρασης μεταξύ του σιδήρου και περιβάλλοντα ψαμμίτη, δείχνοντας την αρχαία ηλικία των σωλήνων.  Ο Liu Shaolin, ο μηχανικός που έκανε την ανάλυση, δήλωσε: "Αυτό το αποτέλεσμα έχει κάνει την περιοχή ακόμη πιο μυστηριώδης

 "Η φύση είναι σκληρή εδώ», είπε. "Δεν υπάρχουν κάτοικοι πόσο μάλλον σύγχρονη βιομηχανία στην περιοχή, μόνο λίγοι  βοσκοί στα βόρεια του βουνού."

Για να αυξήσει περαιτέρω το μυστήριο, Ο Zheng Jiandong,
ένας γεωλόγος ερευνητής του υπουργείου σεισμεικών ερευνών της Κίνας είπε στην  εφημερίδα Λαϊκή Ημερησία το 2007 ότι ορισμένοι από τους σωλήνες βρέθηκαν να είναι άκρως ραδιενεργοί.

 Άλλες θεωρίες

 Ο προαναφερθείς  γεωλόγος ερευνητής Jiandong, είπε  ότι μπορεί πλούσιο σε σίδηρο μάγμα να έχει ανέρθει από τα έγκατα της Γης, μεταφέροντας το σίδερο σε σχισμές όπου έχει στερεοποιηθεί και μορφοποιηθεί σε σωλήνες. Αν και παραδέχτηκε, «Υπάρχει πράγματι κάτι το μυστηριώδες σχετικά με αυτές τις σωλήνεςΑνέφερε τη ραδιενέργεια ως παράδειγμα στις παράξενες ιδιότητες των σωλήνων.

Άλλοι θεωρούν ότι ιζήματα σιδήρου μπορεί να έχουν πλυθεί μέσα στις σχισμές καθώς μεταφέρονται με το νερό κατά τη διάρκεια των πλημμυρών με αποτέλεσμα να δημιουργούνται οι πολύ μικρής διατομής σωλήνες που αναφερθήκαμε αρχικά.

Μια άλλη θεωρία θέλει τους σωλήνες να προέρχονται από απολιθωμένες ρίζες  δέντρων. Είναι γεγονός και αναφέρθηκε σε εβδομαδιαία επιστημονικό περιοδικό το 2003 ( )
Xinmin Weekly reported in 2003
Xinmin Weekly reported in 2003
Xinmin Weekly reported in 2003
Xinmin Weekly reported in 2003
Xinmin Weekly reported in 2003
ότι οι επιστήμονες διαπίστωσαν φυτική ύλη σε μια ανάλυση των σωλήνων και βρήκαν επίσης ότι έμοιαζε με τους δακτυλίους δέντρων. Το άρθρο αναφέρεται στη διαπίστωση  μιας γεωλογικής θεωρίας ότι σε ορισμένες θερμοκρασίες και υπό ορισμένες χημικές συνθήκες, οι ρίζες των δέντρων μπορεί να υποβληθούν σε διαγένεση (μετασχηματισμός του εδάφους σε βράχο) και άλλες διαδικασίες που μπορούν να παράγουν σχηματισμούς σιδήρου.

Πηγή:    Epoch Times


 
Oopart (out of place artifact)
Oopart (out of place artifact)
Oopart (out of place artifact)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Chupacabra (τσουπακάμπρα)

Ο θρύλος λέει πως το «τέρας» αυτό από τη Λατινική Αμερική επιτίθεται στα κοπάδια, κυρίως τις κατσίκες, και ρουφά το αίμα τους. Το όνομά του είναι chupacabra, από τις ισπανικές λέξεις chupar που σημαίνει ρουφώ και cabra που σημαίνει κατσίκα.

Οι περιγραφές του θρυλικού αυτού όντος ποικίλουν: άλλοι λένε πως μοιάζει με ερπετό με μυτερά πτερύγια στην πλάτη κι άλλοι με άτριχο σκύλο με μεγάλα δόντια και μακριά νύχια.Το τσουπακάμπρα θεωρείται κρυπτίδιο, δηλαδή ζώο που η ύπαρξή του δεν έχει αποδειχτεί αλλά πιστεύεται ότι ανήκει στην παραδοσιακή λαογραφία και τη σύγχρονη τάση για μυθοπλασία. Περιγράφεται ως ένα μικρό (ύψος έως 1,2 μέτρα) πλάσμα με πράσινες φολίδες και αιχμηρές προεξοχές, καθώς και με πολύ κοφτερά και μακριά δόντια. Μερικοί μάρτυρες ισχυρίζονται ότι διαθέτει φτερά σαν της νυχτερίδας και κόκκινα μάτια που έχουν την ιδιότητα να υπνωτίζουν. Επιτίθεται κυρίως σε αιγοπρόβατα, τα οποία δαγκώνει και απομυζά ολόκληρο το αίμα τους, ενώ πιστεύεται πως η καταγωγή του είναι εξωγήινη. Πολλοί…

Ο Λέων του Πειραιώς και τα Χαραγμένα Σύμβολα επί αυτόν.

Το μνημείο αυτό δεν γνωρίζουμε με βεβαιότητα το πότε και για ποιον λόγο κατασκευάστηκε, πότε και για ποιον λόγο τοποθετήθηκε στον Πειραιά. Όλα όσα ξέρουμε στηρίζονται κυρίως σε διηγήσεις και θρύλους. Οι μέχρι τώρα σχετικές έρευνες επικεντρώνονται σε προσωπικές μαρτυρίες όσων είδαν το λιοντάρι με τα ίδια τους τα μάτια κατά την επίσκεψή τους στον Πειραιά.
Aπό τους αρχαίους συγγραφείς δεν έχουμε κάποιο απόσπασμα που να κάνει λόγο για το λιοντάρι. Η πρώτη αναφορά του λιμανιού ως Πόρτο Λεόνε γίνεται σε ναυτικό χάρτη του Γενοβέζου Πέτρου Βισκόντι το 1318. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι το μνημείο δεν βρισκόταν εκεί από πιο παλιά.
Ο Παυσανίας και ο Στράβωνας οι οποίοι περιγράφουν τον Πειραιά κατά την περίοδο της παρακμής του, ενώ αναφέρονται σε πολλά μνημεία, πουθενά δεν αναφέρουν το λιοντάρι. Το γεγονός αυτό οδήγησε τον Αkerblad στο συμπέρασμα ότι φτιάχτηκε περίπου το 2ο μ.Χ. αιώνα. Άλλοι ερευνητές υποθέτουν ότι φτιάχτηκε από τον μεγάλο δούκα της Αθήνας Γκυ ντε Λα Ρος και άλλοι πως φ…

Τα Μυστήρια των συντριβανιών της πλατείας Γεωργίου στην Πάτρα.

Η ιστορία μας αρχίζει το 1875 επί δημαρχίας Γεωργίου Ρούφου, όταν στην πλατεία Γεωργίου τοποθετήθηκαν δύο θαυμάσια και περίτεχνα συντριβάνια.
Τα συντριβάνια τοποθέτησε η Γαλλική εταιρεία που είχε αναλάβει τα υδραυλικά έργα στην Πάτρα και στοίχισαν συνολικά 70.000 δρχ. ποσό υπέρογκο για τις οικονομικές δυνατότητες της τότε Ελλάδας.
 Το κάθε συντριβάνι κοσμείται από τέσσερις μπρούτζινους γρύπες και στην κορυφή του κάτω συντριβανιού ορθώνεται μια υδροχόος, στο δε πάνω συντριβάνι ένας αυλητής. Σε φύλλο της εποχής η Αθηναϊκή εφημερίδα Στοά γράφει: «Το κοινόν της πόλεως από τινών ημερών συρρέει περίεργον εις την πλατείαν του Γεωργίου προς θέαν των υδραυλικών έργων της Γαλλικής εταιρείας. Μέχρι της ημέρας ταύτης εστήθη το εν των αναβρυτηρίων, περί ου οι ειδότες λέγουσι ότι είναι όμοιον των εν Παρισίοις.

Η αξία αυτού ανεβαίνει τας 25.000 δραχμών, εκτός της μαρμάρινης λεκάνης και λοιπής εργασίας. Το ύψος αυτού ανέρχεται εις 7 μέτρα, συνίσταται δε εις στήλην πλατείαν εξ ορυχάλκου, εν μέσ…