Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μυστηριώδεις κρατήρες εντοπίστηκαν στη Σιβηρία

Επτά γιγάντιους κρατήρες ανακάλυψαν γεωλόγοι στην περιοχή της Σιβηρίας, συνδέοντας μάλιστα την δημιουργία τους με την κλιματική αλλαγή.
Ολα ξεκίνησαν τον περασμένο Ιούλιο όταν η ανακάλυψη μιας τεράστιας τρύπας στο έδαφος περιοχής που βρίσκεται στο βόρειο κομμάτι της Σιβηρίας, γνωστής στον τοπικό πληθυσμό ως «τέλος του κόσμου», προκάλεσε θεωρίες συνομωσίας για πτώση μετεωρίτη ή ακόμη και για παρουσία… εξωγήινων.
Μάλιστα, ένα σχετικό βίντεο από το σημείο, το οποίο αναρτήθηκε στο Youtube έγινε αμέσως ιδιαίτερα δημοφιλές και στην περιοχή εστάλησαν επιστήμονες, προκειμένου να πραγματοποιήσουν έρευνα για το φαινόμενο.
Ωστόσο, οι ειδικοί που ταξίδεψαν στο σημείο, στην επαρχία της Γιακουτίας, διαπίστωσαν ότι στην περιοχή υπάρχουν τουλάχιστον επτά γιγάντιοι κρατήρες. Μάλιστα, προσπαθώντας να εξηγήσουν την δημιουργία τους, την απέδωσαν στο λιώσιμο υπόγειου στρώματος πάγου, το οποίο πιθανώς έχει επιταχυνθεί από την αύξηση της θερμοκρασίας, λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη.
«Το φαινόμενο είναι παρεμφερές με μια έκρηξη ηφαιστείου. Με το λιώσιμο των πάγων, απελευθερώνεται μεθάνιο το οποίο συσσωρεύει πίεση και οδηγεί σε έκρηξη, δημιουργώντας τον κρατήρα», εξηγεί ένας εκ των επιστημόνων που μελετούν το φαινόμενο, συμπληρώνοντας ότι ακόμη προσπαθούν να υπολογίσουν αν υπάρχουν κίνδυνοι από την δημιουργία των κρατήρων.
«Όταν δημιουργούνται είναι άδειοι και σιγά-σιγά γεμίζουν με νέρο, με αποτέλεσμα σε 2-3 χρόνια να μετατρέπονται σε λίμνες και να καθίσταται δύσκολη η μελέτη τους», αναφέρει ο ίδιος, συμπληρώνοντας ότι είναι πιθανό να έχουν εμφανιστεί ανάλογα φαινόμενα στο παρελθόν, χωρίς να έχουν γίνει αντιληπτοί σε τόσο απομονωμένες περιοχές.
Στο σημείο τούτο και μετά την επιστημονική προσέγγιση του μυστηρίου, θα θέλαμε να προσθέσουμε και το αποτέλεσμα της διαδικτυακής έρευνας που πραγματοποιήσαμε. Συγκεκριμένα υπάρχει και μια δεύτερη θεώρηση του μυστηρίου που δεν υπακούει στη συμβατική προσέγγιση και θέλει εντός των κρατήρων να υπήρχαν σκάφη (ΑΤΙΑ - UFO) τα οποία σύμφωνα με μια εκδοχή, αρκετά τραβηγμένη, σε συγκεκριμένο χρόνο  αφυπνίστηκαν και αναχώρησαν για κάποιο κοσμικό ραντεβού ενώ σύμφωνα με μια δεύτερη, τα σκάφη υπό την κάλυψη του αρκτικού τοπίου και λόγω της δυσπροσιτότητας συνέλεγαν πολύτιμα μέταλα και με την ολοκλήρωση της αποστολής τους αναχώρησαν. Στην συνέχεια ισχύουν όσα η συμβατική επιστήμη εξηγεί. Κλείνοντας σίγουρα θα αποτελούσε πολύτιμη βοήθεια αν γνωρίζαμε τα είδη των μετάλλων που απαντώνται εντός των κρατήρων και αν υπάρχουν ίχνη ραδιενέργειας ...

Four arctic craters: B1 - famous Yamal hole in 30 kilometres from Bovanenkovo, B2 - recently detected crater in 10 kilometres to the south from Bovanenkovo, B3 - crater located in 90 kilometres from Antipayuta village, B4 - crater located near Nosok village, on the north of Krasnoyarsk region, near Taimyr Peninsula. (The Siberian Times/Vasily Bogoyavlensky)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Chupacabra (τσουπακάμπρα)

Ο θρύλος λέει πως το «τέρας» αυτό από τη Λατινική Αμερική επιτίθεται στα κοπάδια, κυρίως τις κατσίκες, και ρουφά το αίμα τους. Το όνομά του είναι chupacabra, από τις ισπανικές λέξεις chupar που σημαίνει ρουφώ και cabra που σημαίνει κατσίκα.

Οι περιγραφές του θρυλικού αυτού όντος ποικίλουν: άλλοι λένε πως μοιάζει με ερπετό με μυτερά πτερύγια στην πλάτη κι άλλοι με άτριχο σκύλο με μεγάλα δόντια και μακριά νύχια.Το τσουπακάμπρα θεωρείται κρυπτίδιο, δηλαδή ζώο που η ύπαρξή του δεν έχει αποδειχτεί αλλά πιστεύεται ότι ανήκει στην παραδοσιακή λαογραφία και τη σύγχρονη τάση για μυθοπλασία. Περιγράφεται ως ένα μικρό (ύψος έως 1,2 μέτρα) πλάσμα με πράσινες φολίδες και αιχμηρές προεξοχές, καθώς και με πολύ κοφτερά και μακριά δόντια. Μερικοί μάρτυρες ισχυρίζονται ότι διαθέτει φτερά σαν της νυχτερίδας και κόκκινα μάτια που έχουν την ιδιότητα να υπνωτίζουν. Επιτίθεται κυρίως σε αιγοπρόβατα, τα οποία δαγκώνει και απομυζά ολόκληρο το αίμα τους, ενώ πιστεύεται πως η καταγωγή του είναι εξωγήινη. Πολλοί…

Τα Μυστήρια των συντριβανιών της πλατείας Γεωργίου στην Πάτρα.

Η ιστορία μας αρχίζει το 1875 επί δημαρχίας Γεωργίου Ρούφου, όταν στην πλατεία Γεωργίου τοποθετήθηκαν δύο θαυμάσια και περίτεχνα συντριβάνια.
Τα συντριβάνια τοποθέτησε η Γαλλική εταιρεία που είχε αναλάβει τα υδραυλικά έργα στην Πάτρα και στοίχισαν συνολικά 70.000 δρχ. ποσό υπέρογκο για τις οικονομικές δυνατότητες της τότε Ελλάδας.
 Το κάθε συντριβάνι κοσμείται από τέσσερις μπρούτζινους γρύπες και στην κορυφή του κάτω συντριβανιού ορθώνεται μια υδροχόος, στο δε πάνω συντριβάνι ένας αυλητής. Σε φύλλο της εποχής η Αθηναϊκή εφημερίδα Στοά γράφει: «Το κοινόν της πόλεως από τινών ημερών συρρέει περίεργον εις την πλατείαν του Γεωργίου προς θέαν των υδραυλικών έργων της Γαλλικής εταιρείας. Μέχρι της ημέρας ταύτης εστήθη το εν των αναβρυτηρίων, περί ου οι ειδότες λέγουσι ότι είναι όμοιον των εν Παρισίοις.

Η αξία αυτού ανεβαίνει τας 25.000 δραχμών, εκτός της μαρμάρινης λεκάνης και λοιπής εργασίας. Το ύψος αυτού ανέρχεται εις 7 μέτρα, συνίσταται δε εις στήλην πλατείαν εξ ορυχάλκου, εν μέσ…

Ο Μυστηριώδης Δίσκος της Φαιστού και το Κοσμικό Μήνυμα που μεταφέρει.

Προσφάτως ξεφυλίζοντας ένα περιοδικό ποικίλης ύλης, σκόνταψα σε ένα αρθράκι που επικαλούμενο κάποιον επιστήμονα αρχαιολόγο - γλωσσολόγο εν ονόματι Δρ. Γκάρεθ Oυενς, ανέφερε ότι μεταφράστηκε ο κώδικας του Δίσκου της Φαιστού!!! Αμέσως και με την συνδρομή της νέας τεχνολογίας αναζήτησα στο διαδίκτυο πληροφορίες για το θέμα. Διαπίστωσα ότι σχεδόν κάθε έντυπο και ηλεκτρονικό μέσο το Φθινόπωρο του 2014 είχε αναφερθεί στο θέμα.
Συγκεκριμένα ο Δρ. Όουενς εκτιμά ότι τα σημεία σε γραφή μινωική που είναι χαραγμένα στις δύο πλευρές του δίσκου, διαβάζονται από έξω προς τα μέσα, με την λέξη I-QE-KU-RJA (YGEIAN + AGAPH), να εμφανίζεται σε τρία διαφορετικά σημεία στην μια πλευρά του δίσκου της Φαιστού, η οποία και δίνει και την ερμηνεία της ανάλογα με την θέση που βρίσκεται. Χαρακτήρισε δε τον δίσκο της Φαιστού το πρώτο μινωικό cd-rom στην ιστορία.
Δήλωσε μάλιστα πεπεισμένος ότι το περιεχόμενο του δίσκου είναι μια προσευχή προς την μητέρα. «Η μια πλευρά είναι αφιερωμένη στην έγκυο γυναίκα, ε…